News

Carantina în București și Ilfov, cerută de președintele Societății de Epidemiologie: ”Este un moment absolut critic”

Președintele Societății Române de Epidemiologie spune că măsura de a impune carantina în București și Ilfov este obligatorie în acest moment dificil din pandemie.
14.10.2021 | 07:30
Carantina în București și Ilfov, cerută de președintele Societății de Epidemiologie: ”Este un moment absolut critic”
Carantina în București și Ilfov, cerută de președintele Societății de Epidemiologie: ”Este un moment absolut critic”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Capitala și județul Ilfov sunt cele mai afectate zone din România în valul 4 al pandemiei de Covid-19. Miercuri, rata de incidență Covid-19 a depășit valoarea de 15 la mie, un nou record absolut în această perioadă de criză sanitară.

În acest context critic, Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie avertizează că numai luarea unor măsuri radicale poate să îmbunătățească situația. Ea recomandă o carantină pentru cel puțin 14 zile.

Președintele Societății Române de Epidemiologie cere carantina în București și Ilfov: ”Este obligatorie!”

În urmă cu 24 de ore, în București și Ilfov au fost raportate aproape 3.600 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 (3.119 și 475).

ADVERTISEMENT

Medicul Doina Azoicăi spune că acesta este un moment critic nu neapărat din cauza numărului uriaș de infecții, ci și pentru faptul că se raportează foarte multe decese.

Președintele Societății Române de Epidemiologie este de părere că rata de infectare a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea măsuri în Bucureşti-Ilfov.

ADVERTISEMENT

”Este un moment absolut critic, nu neapărat din cauza incidenţei, ci pentru că înregistrăm 400 de decese zilnic. În Bucureşti şi Ilfov s-a depăşit de ceva vreme gradul de incidenţă de la care era necesară carantinarea.

Ştiu, nu este uşor să impui o astfel de măsură incomodă pe fondul gradului de complianţă al populaţiei şi într-o zonă în care activităţile economice, politice şi culturale au o asemenea intensitate. Dar este obligatorie. Repet, incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea măsuri în Bucureşti-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Oricum, pentru a fi eficientă, această decizie de carantinare a Capitalei şi a zonelor limitrofe este necesară pentru cel puţin 14 zile”, a avertizat Doina Azoicăi, conform Adevărul.

Conform unui studiu realizat de Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei măsura unui ”lockdown” are efecte în majoritatea localităţilor unde a fost aplicată. Ameliorarea apare din ziua a 10-a de carantinare. După trei săptămâni se observă însă cel mai bine rezultatele.

ADVERTISEMENT

România, cea mai grea perioadă din pandemie: medie de 15.000 de cazuri și 350-400 de decese

Cu o populație vaccinată într-o proporție foarte mică, pandemia din România traversează o perioadă fără precedent de la debutul crizei sanitare.

În ultimele zile, media de infectări zilnice a trecut de 15.000, iar numărul de decese atinge cote cu adevărat alarmante.

ADVERTISEMENT

Numai miercuri, aproape 16.000 de români s-au infectat, iar alți 390 au decedat, numărul pacienţilor internaţi la ATI fiind de aproape 1.7000.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri