News

Carantină obligatorie la intrarea Italia pentru persoanele venite din celelalte țări UE

30.03.2021 | 14:51
Carantina obligatorie la intrarea Italia pentru persoanele venite din celelalte tari UE
ADVERTISEMENT

Autoritățile italiene au luat o măsură dură. Carantina va fi obligatorie la intrarea în Peninsulă pentru toate persoanele venite din celelalte țări ale Uniunii Europene.

Aceasta va fi valabilă pentru o perioadă de cinci zile și se va aplica inclusiv cetățenilor italieni care revin acasă. Anunțul a venit prin surse ale Ministerului Sănătății, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

În Italia, măsurile restrictive în vederea limitării infectărilor cu SARS – CoV – 2 sunt aspre. Autoritățile au anunțat că în weekendul de Paște toată țara va fi în zona roșie, iar deplasările vor fi interzise.

Carantină obligatorie la intrarea Italia pentru persoanele venite din celelalte țări UE

Toți oamenii care vor să intre în Italia o vor putea face doar cu un test pentru depistarea virusului, realizat înainte de plecare. În plus, cei care intră în peninsulă vor fi nevoiți să stea cinci zile în carantină.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul acestei perioade, oamenii vor fi nevoiți să efectueze un nou test. Această măsură era deja valabilă pentru cetățenii tuturor țărilor care nu fac parte din Uniunea Europeană.

Autoritățile au anunțat că respectiva măsură este valabilă pentru toți oamenii „care pleacă şi sosesc” din Italia. Sunt incluși și cetățenii italieni.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, autoritățile italiene nu au anunțat când o să intre în vigoare noua restricție. Următorul sfârșit de săptămână este marcat de minivacanța cu ocazia Paștelui Catolic, perioadă în care turiștii străini vizitau în număr mare Italia.

Pandemia de coronavirus a impus aplicarea și altor măsuri restrictive severe în peninsulă. Deplasările sunt limitate, barurile și restaurantele sunt închise. În plus, autoritățile au limitat și circulația oamenilor cu ocazia sărbătorilor pascale.

ADVERTISEMENT

Aproape toată țara se va afla în „zona roșie”. Totuși, autoritățile anunțau zilele trecute că cetățenilor le va fi permisă deplasarea la aeroport, pentru a pleca din țară, în vacanță. Se pare că vor fi carantinați la întoarcere.

Italia se află pe locul șapte la nivel mondial din punct de vedere al numărului de cazuri de infectare. De la începutul pandemiei, peninsula a cumulat peste trei milioane și jumătate de cazuri de infectare cu Covid-19, la 60 de milioane de locuitori. Numărul deceselor este și el unul ridicat. 108.350 de oameni au pierdut lupta cu boala cauzată de virus.

ADVERTISEMENT