News

Carantină obligatorie pentru toți călătorii care intră în Israel. De când va fi valabilă măsura

Israelul introduce obligativitatea carantinării pentru minim 24 de ore începând de săptămâna viitoare.
09.07.2021 | 18:10
Carantina obligatorie pentru toti calatorii care intra in Israel De cand va fi valabila masura
ADVERTISEMENT

Noi măsuri care îi afectează pe toți călătorii care intră în Israel vor fi instituite începând de săptămâna viitoare. Aceștia vor fi obligați să se autoizoleze până la 24 de ore. De asemenea, cei care sosesc din 16 destinații cu risc ridicat, inclusiv Emiratele Arabe Unite, vor trebui să intre în carantină timp de până la două săptămâni.

Carantină obligatorie pentru toți călătorii care intră în Israel

Ministerul Sănătății a anunțat vineri că toți călătorii, inclusiv cei vaccinați și care au trecut prin COVID-19, vor trebui să se autoizoleze până la 24 de ore de la sosirea în țară, începând de săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

Între timp, cei care se întorc din 16 țări considerate a avea rate mari de infecție vor trebui să se autoizoleze complet timp de 14 zile sau 10 zile cu două teste negative, conform ghidurilor actualizate ale Ministerului, care vor intra în vigoare pe 16 iulie.

Țările considerate a avea rate mari de infecție începând de vineri sunt: ​​Emiratele Arabe Unite, Seychelles, Ecuador, Etiopia, Bolivia, Guatemala, Honduras, Zimbabwe, Zambia, Namibia, Paraguay, Chile, Columbia, Costa Rica, Kârgâzstan și Tunisia.

ADVERTISEMENT

Cei care se întorc din toate celelalte țări vor trebui, de asemenea, să intre în autoizolare, dar pentru doar 24 de ore sau până când vor primi un rezultat negativ al testului, pe care îl vor efectua la aterizare.

Se așteaptă ca rezultatele testelor să fie furnizate în termen de 24 de ore, pentru a se asigura că persoanele care s-au întors din țările cu risc ridicat și sunt infectate cu COVID-19, nu le infectează pe altele.

ADVERTISEMENT

Israelienii care sunt vaccinați sau vindecați de COVID-19 au fost scutiți de carantină la întoarcerea în țară până acum, cu excepția cazului în care se întorceau din țările în care călătoria este interzisă din motive de sănătate.

Lista țărilor interzise pentru Israelieni

Vineri, Ministerul Sănătății a actualizat, de asemenea, lista țărilor cu rate extreme de infecție, unde israelienii nu au voie să zboare, cu excepția cazului în care un comitet guvernamental le aprobă cererea.

ADVERTISEMENT

Țările care sunt interzise pentru israelieni sunt: ​​Uzbekistan, Argentina, Belarus, Brazilia, Africa de Sud, India, Mexic și Rusia.

Israelienii care intră în țară după ce au vizitat oricare dintre aceste țări pot primi o amendă de 5.000 NIS (1.500 USD) și vor fi obligați să intre în carantină până la primirea unui test negativ valid.

Luna trecută, Ministerul Sănătății a introdus reglementări care impun tuturor israelienilor care părăsesc țara să semneze un formular prin care să declare că nu vor vizita țările de pe lista „roșie”.

Noile restricții pentru persoanele care intră în țară urmează să intre în vigoare de vineri, 16 iulie și sunt valabile până pe 25 iulie, dar sunt susceptibile de a fi prelungite și mai mult dacă numărul cazurilor continuă să crească.

Cu toate acestea, recrudescența COVID-19 în Israel părea să se diminueze ușor vineri, noile cifre ale Ministerului arătând 450 de cazuri noi diagnosticate cu o zi înainte, după trei zile în care numărul zilnic de cazuri depășea 500. Din cele 71.261 de teste efectuate joi, 0,7% au fost pozitive, similar cu rata din ultimele zile, dar ușor mai mare decât rata de pozitivitate de luna trecută, care a oscilat aproape de zero în unele zile.

Există 3.691 de cazuri active de virus în țară, potrivit datelor Ministerului Sănătății, în timp ce numărul morților a crescut la 6.434.

Oficialii din domeniul sănătății au legat recenta creștere a numărului infecțiilor în Israel de călătorii care au adus înapoi noi variante ale virusului din străinătate și nu au stat în carantină după sosire.

Revenirea coronavirusului în Israel a fost în mare parte atribuită răspândirii variantei Delta, care a fost detectată pentru prima dată în India și se crede că este de două ori mai contagioasă decât tulpina originală care produce COVID-19.

ADVERTISEMENT