News

Carantină pentru toți pasagerii unui zbor spre Atena! La ce riscuri se expun românii care vor concediu pe litoralul elen. “Un singur pasager infectat poate strica concediul mult dorit”

04.06.2020 | 17:01
Carantina pentru toti pasagerii unui zbor spre Atena La ce riscuri se expun romanii care vor concediu pe litoralul elen Un singur pasager infectat poate strica concediul mult dorit
ADVERTISEMENT

Carantină pentru toți pasagerii unui zbor spre Atena! Aceasta este decizia pe care au fost nevoite să o ia autoritățile elene, la puțin timp după ce au anunțat că țara este pregătită să repornească turismul internațional. Nu mai puțin de 12 din 91 de pasageri aflați la bordul unui zbor de la Qatar Airways către capitala Greciei s-au dovedit pozitivi pentru coronavirus.

Carantină pentru toți pasagerii unui zbor spre Atena!

Nu s-au oprit aici măsurile de urgență – ministerul elen pentru protecție civilă a anunțat că suspendă toate legăturile aeriene cu Qatar până pe 15 iunie. ”Știam că vor fi astfel de cazuri. Acum am văzut ce se poate întâmpla în această vară”, a declarat Nikolaos Sipsas, expert în boli infecțioase.

ADVERTISEMENT

De altfel, medicul a ținut chiar să explice că incidentul subliniază gradul de risc asumat în mod calculat prin deschiderea turismului, un sector extrem de important pentru economia țării.

La ce riscuri se expun românii care vor concediu pe litoralul elen

”Cel mai sigur ar fi să nu deschidem turismul, dar asta ar provoca o enormă distrugere economică”, a mai spus Sipsas, care este și membru în comitetul științific ce consiliază guvernul în privința gestionării pandemiei.

ADVERTISEMENT

„Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să împărțim țările de origine în sigure și nesigure. Asta va crea anumite presiuni diplomatice, dar prioritatea noastră principală este sănătatea publică”, a adăugat expertul.

Trebuie specificat că toți pasagerii al căror rezultat este pozitiv în urma testării vor sta izolați într-un hotel desemnat de guvern pentru 14 zile. Totul se întâmplă, conform anunțului premierului grec, pe cheltuiala Executivului de la Atena, indiferent că discutăm despre cazare și masă.

ADVERTISEMENT

În cazul pasagerilor neinfectați, aceștia vor fi ținuți în carantină 7 zile, după care, dacă vor avea iar rezultat negativ, vor putea să plece oriunde doresc. Vă readucem aminte că Grecia a menținut o rată redusă de răspândire a infecțiilor și după ce, pe 4 mai, a început să renunțe la restricțiile impuse.

Între timp, elenii spun că toate zborurile internaționale pot reîncepe de pe 15 iunie, dar până la sfârșitul lunii, toți călătorii trebuie să facă un test Covid-19 la sosire. Rezultatul acestei testări ar putea duce la o perioadă de 7 sau 14 zile de carantină.

ADVERTISEMENT

„Rămâne de văzut ce vor decide guvernanții noștri. Deocamdată pentru noi nu este deloc sigură plecarea din țară, acesta este adevărul. Noi, ca agenție de turism, am vândut pachete în ultima periodaă, dar mai degrabă pentru România. 

Dacă se menține această decizie cu carantină preț de 14 zile la întoarcere, mi-e teamă că nu mulți vor pleca în această vară în Grecia. Dar, cei care se vor încumeta trebuie să se supună oricum regulilor pe care elenii le fac. Și da, ferească Dumnezeu pentru oricine, dar probabil că un pasager infectat în avion îți poate strica frumusețe de concediu”, a spus pentru FANATIK Oana Dijmă reprezentant al unei agenții de turism.

 

 

ADVERTISEMENT