News

Carantina provoacă proteste violente la Belgrad. Manifestanții au pătruns în clădirea Parlamentului

08.07.2020 | 09:53
Carantina provoaca proteste violente la Belgrad Manifestantii au patruns in cladirea Parlamentului
Protest violent la Belgrad din cauza măsurilor de izolare/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mii de sârbi au ieșit ieri pe străzile capitalei Belgrad pentru a protesta împotriva reintroducerii restricțiilor de circulație anunțat de către președintele Alexander Vucic, informează News.ro preluând Balkan Insight. Protestele au devenit violente, un   grup de manifestanți reușind să intre pentru o vreme în clădirea Parlamentului.

Inițial, circa o mie  de oameni s-au adunat în centrul capitalei Serbiei pentru a-și arăta nemulțumirea față de intenția președintelui  Alexander Vucic de a institui restricții de circulație la sfârșitul săptămânii.

ADVERTISEMENT

Ulterior, numărul protestatarilor a crescut, aceștia blocând străzile din centru, iar un grup a pătruns în clădirea Parlamentului, de unde au fost evacuați cu forța de către poliție. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții.

Restricții de circulație în Serbia

Președintele Vucic anunțase că adunările publice vor fi limitate la numai cinci persoane începând de astăzi urmând ca la sfârșitul săptămânii circulația populației să fie restricționată timp de mai multe zile.

ADVERTISEMENT

Pregătiţi-vă pentru restricţii de circulaţie începând din 10 iulie, probabil ora 6 p.m. până în 13 iulie, ora 5 a.m.”, a spus Vucic. Acesta a spus că nu s-a luat decizia dacă măsurile vor fi aplicate în întreaga țară sau doar în anumite regiuni, decizia urmând să fie luată și în funcție de poziția premierulu Ana Brnabic.

Potrivit anunțului  făcut de Alexander Vucic, vor fi stabilite anumite intervale orare în care pot ieși din case proprietarii  de animale, mamele cu copii mici și pentru vârstnici. Forma finală a restricțiilor va fi stabilită în cursul acestei zile, după o ședință a Comitetului  de urgență.

ADVERTISEMENT

În Serbia au fost înregistrate 16.719 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar 330 de persoane și-au pierdut viața.

Tags: