News

Carantină totală în alte două localități din România. Rată uriașă a infectărilor

07.11.2020 | 00:04
Carantina totala in alte doua localitati din Romania Rata uriasa a infectarilor
ADVERTISEMENT

Intensificarea pandemiei de COVID-19 aduce carantină totală în alte două localități din România, mai exact din județul Timiș, una dintre cele mai afectate zone din ultimele săptămâni.  

Vineri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiş a adoptat, având la bază propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş şi avizele Institutul Naţional de Sănătate Publică, instituirea carantinei în Sânnicolau Mare, unde incidenţa este 8,76 la mia de locuitori, și Ciacova, unde incidența e uriașă: 11.64/1000.

ADVERTISEMENT

În cele ce urmează, deciziile luate vor fi trimise Comitetului Național pentru Situații de Urgență pentru a fi aprobate de Raed Arafat, iar apoi publicate în Monitorul Oficial.

Încă două localități din România intră în carantină totală

Județul Timiș traversează cea mai dificilă perioadă de ls startul pandemiei de coronavirus. Vineri, 6 noiembrie, autoritățile au anunțat 665 de noi cazuri de infectare, un total peste București (629).

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, la nivel local încep să se ia decizii radicale acolo unde incidența provoacă probleme. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, vineri seară, pentru a decide intrarea în lockdown pentru orașele timișene Sânnicolau Mare și Ciacova, scrie Tion.

În cursul acestei zile, în cel mai vestic oraș al țării rata de infectare era de 8,76 la mia de locuitori, în timp ce la Ciacova rata era de 11,64. În urma ședinței convocate de prefectul Liliana Oneț, CJSU s-a decis ca cele două orașe să intre în carantină.

ADVERTISEMENT

Alte 13 localități din Timiș sunt deja în carantină

Până la această dată, 13 localități din Timiș sunt în carantină: Giroc, Chișoda, Dumbrăvița, Moșnița Nouă, Rudicica, Urseni, Albina, Moșnița Veche, Ghiroda, fără satul Giarmata Vii, Pesac, Fibiș, Dudeștii Noi și Becicherecu Mic.

Tot în cadrul ședinței din seara aceasta s-a discutat situația sălilor de fitness din Timiș, care sunt închise. CJSU a ajuns la concluzia ca acestea să nu fie redeschise, ținând cont că în Timiș rata de infectare este de 5,76 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

Prefectura Timiș a anunțat că, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 665 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, din 2.013 teste efectuate.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este în Timiș de 5,67, în timp ce la Timișoara era de 6,92/1.000.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 7 noi decese în Timiș survenite în urma complicațiilor provocate de coronavirus, ceea ce duce bilanțul pe Timiș la 252 de morți, de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT