ADVERTISEMENT
News

Carantină totală în Israel! Guvernul a spus STOP la 8.100 de cazuri zilnice, oamenii se întorc în izolare

Autor: Flaviu Popa | 24.09.2020 | 15:55
Carantină totală în Israel! Guvernul a spus STOP la 8.100 de cazuri zilnice, oamenii se întorc în izolare
Străzile vor fi pustii în Israel din 25 octombrie. Foto: Hepta

Guvernul din Israel a decis să introducă noi restricții, printre care interzicerea protestelor, din cauza Covid-19.

ADVERTISEMENT

Spitalele din Israel au ajuns să refuze pacienți pentru că nu mai au locuri libere, în timp ce țara înregistrează record după record când vine vorba de numărul de infectați cu Covid-19.

Cu toate acestea, conducătorii țării au decis să lase sinagogile deschise pentru Yom Kippur, o sărbătoare extrem de importantă pentru Israel.

ADVERTISEMENT

Carantină totală în Israel, unde Guvernul a decis să închidă oamenii în casă

Nu doar Israelul e afectat de Covid-19 ci și Fâșia Gaza, astfel că autoritățile palestiniene sunt pregătite și ele să ia măsuri asemănătoare cu cele israeliene, potrivit presei din Israel.

În Israel există momentan 57.131 de cazuri active, în timp ce în regiunea palestinană se înregistrează peste 12.000 de cazuri.

ADVERTISEMENT

Ministrul Izhar Shay se gândește să demisioneze, în semn de protest pentru noile restricții gândite de guvern. Între timp, oficialul Ronni Gamzu, principalul responsabil de gestionarea crizei sanitare, s-a întâlnit cu premierul Netanyahu și i-a transmis acestuia că nu este de acord cu toate măsurile pregătite de autorități.

În cariera mea au existat multe situații în care nu am ascultat de experți și am avut dreptate 100% de fiecare dată”, a replicat Netanyahu.

ADVERTISEMENT

Ronni Gamzu a anunțat că a sfătuit Guvernul împotriva închiderii totale a sectorului privat. „Am recomandat să restrângem anumite libertăți, însă mă opun închiderii totale a economiei. Guvernul a decis altceva, le respect decizia”, a explicat Gamzu.

Noile reguli vor fi aplicate începând cu 25 septembrie și vor fi în vigoare până în 11 octombrie, în condițiile în care Israelul a înregistrat 8.100 de cazuri de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Israelul va închide majoritatea afacerilor, cu excepția farmaciilor și a magazinelor. Restaurantele vor putea să livreze mâncare la domiciliu, în timp ce protestele vor fi limitate la grupuri de 20 de oameni. Așadar, o carantină totală care îi va ține pe majoritatea cetățenilor din Israel în casă pentru cel puțin 2 săptămâni.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!