News

Caravană mobilă de vaccinare în județul Iași. Ce ser va fi utilizat

14.05.2021 | 19:24
Caravana mobila de vaccinare in judetul Iasi Ce ser va fi utilizat
ADVERTISEMENT

Începând de duminică, 16 mai 2021, compania „Antibiotice” va organiza o caravană mobilă de vaccinare în localitățile din județul Iași.

Compania SC Antibiotice SA a transmis că această caravană se va realiza cu autocarul companiei, iar personalul necesar (medic, asistenți, registratori și voluntari) va fi asigurat de Antibiotice.

ADVERTISEMENT

Materialele sanitare vor fi asigurate de către Direcția de Sănătate Publică Iași, iar serul utilizat va fi Pfizer/BioNTech.

Caravană mobilă de vaccinare în județul Iași organizată de compania Antibiotice

”Persoanele care doresc să se vaccineze, indiferent de localitatea de domiciliu, o pot face prezentând doar cartea de identitate sau pașaportul, fără a fi necesară înscrierea prealabilă în platforma națională”, a scris prefectul Marian Grigoraș, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Caravana mobilă organizată de Antibiotice Iași va fi realizată cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Iași care, alături de DSP Iași, vor identifica zonele rurale în care este nevoie de administrarea vaccinului.

Prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, a transmis că activitatea din centrul de vaccinare de la sediul Antibiotice va continua în program normal, ca și până acum.

ADVERTISEMENT

”Începând de duminică, 16 mai 2021, compania ieșeană SC Antibiotice SA va realiza campanii mobile de vaccinare în localități din județul Iași”, a scris prefectul.

Câte persoane s-au vaccinat în România

De la debutul campaniei de vaccinare, peste 3,8 milioane de persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri și au fost administrate aproape 6,5 milioane de doze de vaccin.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor transmise vineri seară de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore au fost administrate 110.314 de doze, dintre care 44.960 ca primă doză și 65.354 de doze ca rapel.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 90 de reacții adverse comune şi minore, dintre care 12 de tip local şi 78 de tip general, conform Hotnews.

În Constanța are loc un maraton de vaccinare în acest weekend. “Suntem aici să vedem cum a demarat această acţiune, timid, uşor, dar cu speranţe mari ca la finalul acestor trei zile să avem rezultate pozitive. Am ajuns la nivelul judeţului Constanţa la 23% vaccinaţi cu prima doză.

Suntem pe o incidenţă mică, suntem pe scenariul verde. Asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm total, având în vedere că de mâine intră în vigoare noile măsuri de relaxare trebuie să fim vigilenţi, să fim atenţi şi să ne vaccinăm”, a transmis directorul DSP Constanţa.

ADVERTISEMENT