Fotbal international

Cardiff riscă depunctarea în Premier League dacă nu plătește banii, cele 20.000.000 euro, pe Sala

07.02.2019 | 21:42
Cardiff risca depunctarea in Premier League daca nu plateste banii cele 20000000 euro pe Sala
ADVERTISEMENT

Se anunță vremuri grele pentru galezii de la Cardiff. Echipa riscă depunctarea în Premier League dacă nu plătește banii, cele 20.000.000 euro, pentru transferul argentinianului Sala. Situația din clasament nu este nici ea una prea grozavă. Cardiff e penultima în Anglia, la 7 puncte de primul loc care asigură prezența și la anul în Premier League.

Acum, Cardiff City poate să fie depunctată dacă nu plătește banii pentru un jucător care nu a mai ajuns niciodată la club. Avionul în care se afla Emiliano Sala s-a prăbuşit în Canalul Mânecii la doar două zile după ce galezii anunțau transferul jucătorului. Francezii de la Nantes, echipa de la care Cardiff l-a cumpărat pe argentinian le-a oferit zece zile la dispoziție galezilor pentru a achita prima tranșă a transferului. Aproximativ 5,5 milioane trebuie să livreze formația din Premier League ca să evite plângerea. Presa din Albion notează că un asemenea scenariu ar reprezenta un adevărat dezastru pentru Cardiff.

ADVERTISEMENT
Cardiff riscă depunctarea în Premier League dacă nu plătește banii, cele 20.000.000 euro, pe Sala. Sala
Emiliano Sala nu a apucat să mai joace pentru galezii de la Cardiff City

Cardiff riscă depunctarea în Premier League dacă nu plătește banii, cele 20.000.000 euro, pe Sala

“Dacă anumite termene menționate în contract nu sunt respectate, există consecințe importante pentru clubul în cauză. Acestea pot fi de la avertisment până la depunctare! Este o situație critică în acest caz pentru că vorbim despre o tragedie și o sumă importantă de bani. Este și un caz uman într-o parte, și unul financiar pe cealaltă, pentru Nantes care solicită bani pe care ar putea să nu-i mai primească. Au pierdut un jucător cheie și trebuie luat în calcul și efectul sportiv”,  a spus Gianpaolo Montener, expert în legile fotbalului.

În replică, galezii au ținut să precizeze că sunt de acord să plătească banii pentru transfer chiar dacă Sala nu a apucat să joace nici măcar o secundă pentru Cardiff. Patronul echipei, Mehmet Dalman a fost cel care a luat poziție. “Vom plăti atunci când va veni momentul. Cardiff nu a afirmat niciun moment că nu va plăti banii”, a spus Mehmet Dalman, finanțatorul galezilor.

ADVERTISEMENT
  • 42 de goluri a marcat Emiliano Sala pentru francezii de la Nantes