Viitorul candidat la alegerile prezidențiale din partea coaliției PSD-PNL-UDMR, Crin Antonescu, a spus care este, în opinia sa, cea mai mare greșeală a lui Klaus Iohannis în cei 10 ani petrecuți în fruntea României.
Actualul șef interimar al statului, Klaus Iohannis, conduce România de mai bine de 10 ani. A preluat mandatul de la Palatul Cotroceni în 2014, de la Traian Băsescu. În 2019 a câștigat din nou scrutinul pentru funcția supremă în stat, iar în prezent este interimar, după ce alegerile prezidențiale au fost anulate de CCR.
În deceniul petrecut în fruntea României, Iohannis a fost extrem de tăcut. El nu a acordat nici măcar un interviu presei din țară, iar aparițiile sale s-au rezumat la declarații de presă sau scurte conferințe.
Fostul său coleg din PNL, Crin Antonescu, se pregătește să-i calce pe urme lui Iohannis și să devină președintele României în 2025. Acesta va fi candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR.
Prezent vineri seară la o emisiune televizată, Crin Antonescu a vorbit despre ceea ce, în opinia sa, reprezintă cea mai mare greșeală a mandatelor prezidențiale ale lui Klaus Iohannis.
Acesta spune că păcatul care a copleșit mandatele lui Iohannis este tăcerea. ”Președintele României nu are voie să tacă. Contele Tolstoi, marele Lev Nicolaevici Tolstoi, a scris la un moment dat un articol care se numea ‘Nu pot să tac’. Președintele nu poate să tacă“, a spus Antonescu la Antena 3 CNN.
Aroganța lui Klaus Iohannis a fost un alt aspect pe care majoritatea cetățenilor și analiștilor i l-au reproșat actualului președinte. Tot pe ideea asta, Crin Antonescu spune că un șef de stat nu trebuie să stea sus, ci în mijlocul națiunii.
Fostul șef la PNL a subliniat că rolul președintelui în societate trebuie să fie, în primul rând, unul unificator și că șeful statului este “chipul țării” în plan extern și intern.
”În viziunea mea, un lider de națiune nu este undeva sus, sau mai departe, ci este undeva în mijloc. Nu în media valorii, ca națiune, ci undeva în centru, adică în locul în care, oamenii, fiind împreună, se uită. Președintele trebuie să facă să fie chipul României, înăuntru și în afară”, consideră Antonescu.