Life

Care a fost primul loc de muncă al lui Mircea Badea. Mama realizatorului tv nu a fost prea încântată: ”Muream de foame și a trebuit”

Care a fost primul loc de muncă al lui Mircea Badea, în tinerețe? Unde s-a angajat? Ideea nu i-a convenit deloc mamei sale.
12.06.2024 | 23:40
Care a fost primul loc de munca al lui Mircea Badea Mama realizatorului tv nu a fost prea incantata Muream de foame si a trebuit
Care a fost primul loc de muncă al lui Mircea Badea. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mircea Badea și-a început cariera într-un domeniu care nu i-a adus prea multă satisfacție. Mama sa nu a fost deloc încântată de această alegere. Care a fost primul loc de muncă al lui Mircea Badea?

Care a fost primul loc de muncă al lui Mircea Badea

Mircea Badea este unul dintre cei mai notabili și respectați prezentatori TV din România. Cu toate acestea, drumul său către succes nu a fost unul lipsit de provocări. Primul loc de muncă nu a fost în televiziune.

ADVERTISEMENT

Invitat la emisiunea iThink de pe Antena 3 CNN, Mircea Badea a dezvlăluit care a fost primul său loc de muncă. El a discutat cu Iusti Fudulu despre cum a ajuns să lucreze în televiziune și a recunoscut că a beneficiat de ajutor. Prezentatorul spune că a intrat în presă pe „sistemul nepotism”.

Totul a început în perioada studenției, pe când frecventa Facultatea de Matematică de la Universitatea București. Mircea Badea stătea foarte prost cu banii, astfel că s-a angajat la primul job care i-a ieșit în cale.

ADVERTISEMENT

„Orice poveste a mea începe la fel, eram sărac și gen să mănânc și eu ceva și m-am angajat. Primul meu loc de muncă a fost când eram la Facultatea de Matematică de la Universitatea București.”

Prin anul 1992, pe când studia la facultate, realizatorului emisiunii „În Gura Presei” nu avea bani nici de pâine. De aceea, el s-a angajat acolo unde a prins un loc de muncă. Astfel, Mircea Badea a devenit portar la o casă de schimb valutar de pe Magheru.

ADVERTISEMENT

„Erau niște vremuri destul de complicate atunci, adică se dădeau țepe, erau ăia de întorceau portofelul, șmenari se numeau în limbajul epocii”, a mai spus el.

Mama prezentatorului nu a fost încântată de primul loc de muncă a lui Mircea Badea

Când a primit vestea, mama prezentatorului nu a fost deloc încântată. Mediul de muncă unde fiul său își petrecea timpul era „aproape infracțional”, spune Badea. De aceea, ea a apelat la o prietenă, Jeana Gheorghiu, care a venit rapid cu o soluție. I-a oferit oportunitatea de a lucra la un post de radio.

ADVERTISEMENT

„Păi, zice, uite trebuie să fac un radio acum, trimite-l să vedem dacă e bun de ceva. Și m-a trimis mama. Deci am fost pe sistemul nepotism. Eu am crezut că mă duc să fiu bodyguard la Radio Total. M-am dus gata, unde stau? Că o intrare e peste tot, care trebuie cumva supravegheată. Nu?

Şi mi-a zis bă, stai, mă, așa, nu. Du-te pe teren, fă un reportaj, fă ceva, să vedem… Și m-am dus să fac o relatare din teren. Aşa era Radio Total, un radio actual, așa era sloganul”, a declarat prezentatorul, în cadrul emisiunii iThink.

De atunci, tânărul Mircea a devenit reporter special de teren. Primul reportaj a fost despre ce se întâmplă la stația de metrou cu alba-neagra, relatare făcută de acesta prin telefonul public cu fisă.

„Eu știam ce se întâmplă în București non-stop, pentru că non-stop, cineva ne spunea că era o frecvența comună. Așa am intrat eu în presă”, a spus Mircea Badea în emisiunea iThink de la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii...
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii suporterilor
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Unul dintre cei mai diabolici criminali în serie din România, căutat de poliţişti. Petrică...
Unul dintre cei mai diabolici criminali în serie din România, căutat de poliţişti. Petrică Ciucă a ucis şi violat patru copii
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
A EXPLODAT prețul la ENERGIE! Cât a AJUNS să COSTE un Kwh
A EXPLODAT prețul la ENERGIE! Cât a AJUNS să COSTE un Kwh
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Cea mai mare dezamăgire din viața lui Ilie Năstase. Are sufletul bucăți
Cea mai mare dezamăgire din viața lui Ilie Năstase. Are sufletul bucăți
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu...
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut trece peste asta. ''E păcat!''
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”