Life

Care a fost primul loc de muncă al lui Sebastian Dobrincu de la Imperiul Leilor. Așa a început să facă bani

Sebastian Dobrincu de la Imperiul Leilor este cel mai tânăr milionar din Silicon Valley, povestea sa de viață fiind una impresionantă. Tânărul de 23 de ani a spus cum și-a câștigat primii bani.
11.05.2022 | 18:06
Care a fost primul loc de munca al lui Sebastian Dobrincu de la Imperiul Leilor Asa a inceput sa faca bani
Sebastian Dobrincu, despre primii bani câștigați. Ce a făcut investitorul de la Imperiul Leilor. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Investitorul de la Pro TV muncește încă de mic copil, fiind un elev strălucit care a participat la numeroase olimpiade. Din păcate, avea să fie exmatriculat în ultimul an de liceu, dar a văzut totul ca o oportunitate.

Sebastian Dobrincu, despre primii bani câștigați. Ce a făcut investitorul de la Imperiul Leilor

Sebastian Dobrincu a învățat programare singur încă de la 6-7 ani. A început cu limbajele elementare în acest domeniu și a continuat să evolueze, trecând de la o simplă distracție la ceva ce poate fi monetizat. Și-a dat seama mai târziu că poate face bani din munca sa.

ADVERTISEMENT

Investitorul de la Imperiul Leilor și-a căutat singur cărți, ghiduri și informații, mărturisind la un moment dat că în copilărie avea foarte multe dorințe. Vedeta de la Pro TV visa să devină fotbalist, bucătar sau muzician.

Cântărețul și iubitul artistei Ioana Ignat a câștigat primii bani tocmai din niște abilități pe care și le-a deprins singur și pe care a reușit să le acumuleze pe cont propriu. Primul așa zis salariu avea să vină la vârsta de numai 11 ani.

ADVERTISEMENT

În acea perioadă vedeta făcea site-uri pentru companii din Statele Unite ale Americii. Tot atunci părinții au intrat la idei pentru că le-a cerut un cont. Milionarul a lucrat de-a lungul anilor în numeroase companii de IT și software.

Spre finalul ultimilor doi ani de liceu investitorul de la Imperiul Leilor a avut primul său loc de muncă la birou și bineînțeles a jonglat acest lucru cu școala, cu temele și cu pregătirea pentru olimpiade care dura chiar și 10 ore pe zi.

ADVERTISEMENT

Sebastian Dobrincu, întâlniri cu fondatorii Apple și Facebook

Pasionat de matematică și informatică, tânărul milionar a fost admis la un liceu privat de informatică, cu bursă integrală, într-o clasă specială de olimpici, dar când a renunțat să mai reprezinte unitatea de învățământ a intrat în conflict cu conducerea.

Au urmat primele interviuri cu unele dintre cele mai mari nume din tehnologie, Tim Cook (CEO Apple) şi Mark Zuckerberg (CEO Facebook). Tot atunci avea să fie exmatriculat. Așa a apărut ideea de a-și lansa propria firmă, denumită Storyheap.

ADVERTISEMENT

Compania a fost lansată când Sebastian Dobrincu avea numai 17 ani. Mai exact, este vorba de o platformă care analizează datele conturilor de Instagram şi Snapchat şi este folosită de vedete și firme importante.

În prezent, Storyheap are peste 15 milioane de utilizatori, printre care se numără Selena Gomez, Tumblr, Hulu, Universal Music sau Shake Shack. Prin intermediul start-upului încasează anual venituri de peste 1 milion de dolari.

Sebastian Dobrincu, pe cont propriu de la vârsta de 17 ani

În altă ordine de idei, Sebastian Dobrincu recunoaște că se descurcă singur de la 17 de ani, de când s-a mutat în New York. Tânărul milionar a plecat din România cu propriile economii pe care nu se aștepta să le țină o perioadă prea lungă.

Avea bani doar pentru câteva luni și trebuia să găsească o modalitate de a se întreține la nivelul costurilor din Statele Unite ale Americii, lucru care l-a motivat și mai mult.

La numai 20 de ani devenea milionar în euro. În momentul de față averea lui Sebastian Dobrincu este evaluată la 2 milioane de dolari, conform Forbes.

ADVERTISEMENT