News

Care a fost rata de promovare la Bacalaureatul din toamnă 2021. Câți candidați au obținut note de trecere

Câți elevi au reușit să promoveze la examenul de Bacalaureatul din această toamnă, conform Ministerului Educației.
31.08.2021 | 18:12
Care a fost rata de promovare la Bacalaureatul din toamna 2021 Cati candidati au obtinut note de trecere
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a transmis care este rata de promovare de la sesiunea de bacalaureat din august – septembrie, cea de-a doua și ultima din acest an.

Care a fost rata de promovare la Bacalaureatul din toamnă

Conform informațiilor transmise, este vorba despre 30,3% dintre elevi care au susținut această probă și au reușit să obțină o notă de trecere. Un comunicat al instituției arată și o comparație față de anul trecut, iar diferența nu este prea mare.

ADVERTISEMENT

În timp ce în 2021 au fost  30,3% dintre elevi care au reușit să promoveze, în aceeași sesiune a anului trecut procentul a fost de 31,5%.

Mai exact, în sesiunea din august – septembrie 2021 au reușit să promoveze examenul de bacalaureat 9.703 elevi. Cea mai mare parte dintre aceștia, anume un număr de 6.818 au fost din promoția curentă, iar din anii trecuți au provenit 2.887 de candidați, care au reușit să obțină o notă mai mare de șase.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește rata de succes pentru anul școlar 2020 – 2021 pentru examenul de bacalaureat, aceasta este de 32,3%.

Tot conform Ministerului Educației, la probele examenului de bacalaureat s-au înscris 38.949 de elevi, iar la examenele propriu-zise au mers în sălile de clasă 32.043, astfel că numărul celor care au susținut într-adevăr bacalaureatul este mai mic față de cei care au dorit inițial acest lucru, atunci când s-au înscris.

ADVERTISEMENT

Ce a transmis Ministerul Educației despre rata de promovare de la Bacul din toamnă

„Rata de promovare înregistrată în sesiunea august – septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 este 30,3%. În aceeași sesiune a anului trecut, înainte de soluționarea contestațiilor, procentul candidaților promovați a fost 31,5%.

Din totalul candidaților promovați (9.703), 6.816 candidaţi provin din promoţia curentă, iar 2.887 de candidaţi provin din promoţiile anterioare.

ADVERTISEMENT

Rata de succes pentru promoția 2020 – 2021 este 32,3%. Pentru promoțiile anterioare, rata de succes a candidaților este 26,3%”, a transmis Ministerul.

De asemenea, în această sesiune au fost dați afară din sala de examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă 77 de elevi. Aceste rezultate sunt cele inițiale, iar contestațiile pot fi depuse doar marți până la 18:00.

Rezultatele finale de la Bacalaureatul din toamnă 2021 după ce vor fi soluționate și aceste contestații vor fi anunțate în cursul zilei de vineri.

„Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT