Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Care a fost secretul victoriei celor de la FCSB la Cluj. „Cel mai bun meci din ultimii 3 ani! Nu am mai văzut așa ceva” Video exclusiv

Cunoscutul jurnalist Andrei Vochin a analizat la FANATIK SUPERLIGA derby-ul CFR Cluj - FCSB și a dezvăluit care a fost secretul victoriei obținute de oaspeți.
06.02.2023 | 21:30
Care a fost secretul victoriei celor de la FCSB la Cluj Cel mai bun meci din ultimii 3 ani Nu am mai vazut asa ceva Video exclusiv
Andrei Vochin a dezvăluit la Fanatik SuperLiga care au fost secretele victoriei obținute de FCSB cu CFR Cluj. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat mult mai clar decât o arată scorul de 1-0 derby-ul din Gruia cu CFR Cluj și a revenit cu șanse mari în lupta pentru titlu. Distanța față de campiona en-titre s-a redus la doar 6 puncte, iar în play-off va rămâne doar de trei puncte, odată cu înjumătățirea.

Andrei Vochin dezvăluie secretul victoriei obținute de FCSB în derby-ul cu CFR Cluj. „Cel mai bun meci din ultimii 3 ani!”

Victoria clară obținută de FCSB cu CFR Cluj a fost discutată în amănunt în ediția de luni, 6 februarie, a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Iar o analiză foarte bună a oferit-o cunoscutul jurnalist Andrei Vchin, care a punctat toate capitolele la care echipa lui Mihai Pintilii a suburdonat-o pe cea pregătiră de Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

„Per total, cred că a fost cel mai bun meci al FCSB-ului din ultimii trei ani. Iar prima repriză, nu am mai văzut așa ceva la nivel intern la FCSB de mai bine de trei ani. E o victorie meritată sută la sută, chiar dacă în partea  doua a meciului a părut că forțele s-au mai echilibrat.

La FCSB, din punctul meu de vedere, cei mai buni jucători au fost cei de la mijlocul terenului. De fapt, de acolo s-a creat toată acea morișcă, dinamică, tot acel mecanism prin care cei de la CFR au fost puși într-o dificultate evidentă. O dificultate cauzată de starea terenului, dar și de mișcările rapide și pasele dintr-o atingere sau din două atingeri ale celor de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Au fost nenumărate faze pe parcursul primei reprize, prin care plecarea din apărare a celor de la FCSB, prin pase scurte sau prin devieri, se finaliza în interiorul careului. Am numărat la un moment dat o suită de zece pase, plecate de la portar și până la finalizare. Deci, din punctul ăsta de vedere, victoria este absolut meritată”, a spus Andrei Vochin la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

VEZI VIDEO MAI JOS

Andrei Vochin după CFR Cluj – FCSB 0-1: „O victorie care este completată de statistică”

În continuare, pentru a-și argumenta analiza, Andrei Vochin vine și cu date statistice extrem de interesante de la meciul din Gruia, care arată superioritatea echipei oaspete.

ADVERTISEMENT

„O victorie care este completată de tabloul statistic, care spune că FCSB a câștigat și posesia, 55-45, și duelurile, 51-59. Iar dacă e să ne raportăm la jucători, cel mai bun de la CFR a fost portarul Scuffet, iar Târnovanu, care a făcut și el o partidă extraordinară, este abia al treilea sau al patrulea de la FCSB.

Top 3 de la FCSB este Edjouma, Tavi Popescu, Tamm… M-am uitat pe cifrele lui Tamm, a jucat 20 de dueluri și a pierdut doar 3, are 85 la sută dueluri câștigate. Pentru un fundaș central este foarte bine, comparativ cu un 69 la sută cât au avut cei de la CFR. Din punctul ăsta de vedere, victorie foarte meritată”, a continuat Andrei Vochin.

ADVERTISEMENT

În continuare, jurnalistul a explicat și care ar fi cauzele acestei evoluții slabe a CFR-ului. În opinia sa, absența lui Ciprian Deac din primul „11” a contribuit decisiv în modul cum s-a desfășurat partida.

„De ce s-au întâmplat toate lucrurile astea în prima repriză? Și aici am o părere diferită față de a lui Vivi Răchită, îmi cer scuze… Deac, pentru mine, este un jucător de care CFR Cluj este dependentă. Deac este cel mai bun executant de faze fixe laterale, lovituri libere sau cornere, cred că de la Bourceanu încoace. Bourceanu ediția 2010, când Steaua dădea goluri pe bandă rulantă, cu Gardoș, cu Szukala…

Deac joacă fără probleme la mijlocul terenului în cei trei, pentru că a demonstrat că a putut juca. În ultima perioadă de timp, CFR a jucat cu Deac inter, cu Yeboah în dreapta, un vârf și Petrila în stânga. Deac nu mai jucat demult în banda dreaptă la CFR Cluj.

Cred că Deac nu a jucat de la începutul meciului, nici la Voluntari, nici acum, pentru că vine după o accidentare care l-a ținut în afara echipei la prima etapă, a mai spus Andrei Vochin la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

CFR Cluj nu există fără fazele fixe

Fazele fixe, altădată punctele forte ale campioanei, au lipsit în acest meci pentru echipa lui Dan Petrescu, iar aceasta ar putea fi și una dintre cheile rezultatului excelent obținut de FCSB.

„Alt lucru bun pe care l-au făcut cei de la FCSB e că nu le-au dat faze fixe. În meciul ăsta, CFR a avut două cornere mari și late, cred că unul a fost degeaba, că a fost în prima repriză. Deci dacă e corner la CFR și nu e Deac pe teren, e mai greu…

Ș din punctul ăsta de vedere, au respectat planul de joc și nu i-au lăsat să se așeze cu faze fixe. la atacuri poziționale, FCSB a avut aproape un număr dublu finalizate cu șut, la contraatacuri un număr dublu finalizate cu șut, singurele momente au fost fazele fixe unde a apărut o oarecare supremație a CFR-ului, în special în partea a doua a meciului”, a concluzionat Andrei Vochin.

Nu uitați: puteți urmări Fanatik SuperLiga în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30, pe toate căile de comunicare „fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK.RO la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de facebook Horia Ivanovici Oficial la contul FANATIK de pe Tik-Tok.

ADVERTISEMENT