Life

Care a fost ultima dorință a Prințesei Diana. O scrisoare dureroasă dinainte de accidentul fatal a fost făcută publică

Prințesa Diana s-a stins din viață pe 31 august 1997 și a lăsat în urmă o durere imensă, dar și nenumărate semne de întrebare care treptat încep să fie elucidate.
13.02.2023 | 11:58
Care a fost ultima dorinta a Printesei Diana O scrisoare dureroasa dinainte de accidentul fatal a fost facuta publica
Care a fost ultima dorință a Prințesei Diana. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O scrisoare a prințesei Diana scrisă cu doar câteva luni înainte de accidentul din 1997 în care și-a pierdut viața urmează să fie scoasă la licitație. Scrisoarea are două pagini, iar informațiile de acolo sunt cât se poate de dureroase. S-ar părea că în realitate, aceasta urma să își îndeplinească o mare dorință.

Dezvăluirile dureroase făcute de prințesa Diana

Scrisoarea prințesei Diana care va fi scoasă la licitație a fost scrisă pe 17 decembrie 1996. În rândurile scrise, aceasta dezvăluie că și-ar fi dorit să petreacă Crăciunul în străinătate, sperând că anul 1997 va fi unul cu mult mai ușor atât pentru ea, cât și pentru familia sa.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte însă, ultimul Crăciun, prințesa Diana l-a petrecut alături de membrii familiei regale, dar și de fiii săi, așa cum ere tradiția regală, drept urmare, visul ei nu s-a îndeplinit, iar anul 1997 nu a fost deloc unul ușor așa cum spera regretata prințesă Diana.

Cui îi era adresată scrisoarea care va fi scoasă la licitație? Prințesa Diana le-a scris totul prietenilor apropiați Susie și Tarek Kassem. 32 de scrisori și felicitări au ajuns la aceștia, iar mai apoi, ambii au decis să scoată întreaga colecție la licitație, banii urmând să meargă către anumite proiecte caritabile.

ADVERTISEMENT

”Diana suferea mult în preajma Crăciunului”

În lunga corespondență trimisă acestora, prințesa Diana vorbește și despre relația amoroasă cu chirurgul cardiolog Hasnat Khan, care s-a încheiat în luna iulie 1997, cu doar o lună înainte de accidentul teribil de la Paris. Mai apoi, aceasta a avut o idilă scurtă cu Dodi Fayed, care și-a pierdut viața alături de ea pe 31 august 1997, la Paris.

În scrisorile sale, prințesa Diana este extrem de fericită, liberă, însă în unele revine la sentimente mult mai triste. Soții Kassem povestesc că ultima scrisoare a prințesei Diana, din decembrie 1996 este una cât se poate de tragică. Aceasta suferea chiar înainte de sărbători și nici măcar nu a putut să își îndeplinească marea dorință de pleca în străinătate.

ADVERTISEMENT

”Scrisoarea de la Crăciunul din 1996 este sfâșietoare! Știm cu toții ce i s-a întâmplat ei în 1997… Este o scrosoare tragică, dacă stai puțin să te gândești în ansamblu. Diana suferea mult în preajma Crăciunului pentru că familia era de fiecare dată la Sandringham House, iar ea se chinuise mult cu asta în ultimii ani ai mariajului”, a precizat aceasta.

Marea dorință a prințesei Diana pentru anul 1997

În ceea ce privește scrisoarea respectivă, prințesa Diana le mulțumea soților Kassem pentru florile trimise și vorbea despre planurile ei. Având în vedere evenimentele din ultimii ani, aceasta nu mai punea atât de mult preț pe Crăciun, sărbătoarea fiind și una legată de familie.

ADVERTISEMENT

Astfel, prințesa Diana le-a povestit bunilor săi prieteni că de Ajun va pleca în străinătate, într-un loc cu soare pentru că nu vrea să se lase copleșită de ce se întâmplă în familie regală. Tot atunci, Diana spera că va avea un an mai bun și mai ușor, iar același lucru îl dorește și celorlalți.

”Am primit cu mare bucurie florile și vaza, vă mulțumesc mult că v-ați gândit la mine. Plec peste graniță timp de o săptămână, începând cu 24 decembrie, undeva la soare. Cum nu sunt o mare amatoare de Crăciun, o să mă copleșească tot dacă rămân aici! Sper ca 1997 să fie un an mai ușor pentru noi toți!”, a încheiat Prințesa Diana în ultima ei scrisoare, cu doar opt luni înainte de accidentul fatal în care avea să își piardă viața.

Tot atunci, ea vorbea și despre prietenului ei drag, Yannis Kaliviotis, care s-a stins din viață cu câteva luni înainte, la doar 27 de ani din cauza fibrozei chistice. Prințesa Diana spune că îi duce lipsa atât lui cât și familiei sale, iar acest lucru o întrista destul de tare.

ADVERTISEMENT