News

Care a fost ultima dorinţă a soţilor Ceauşescu, înainte să moară! Ce au dorit Nicolae şi Elena

04.04.2019 | 23:13
Care a fost ultima dorinta a sotilor Ceausescu

Unul dintre călăii soților Ceaușescu a vorbit despre ultima dorință a celor care au condus România cu mână de fier timp de mai bine de 22 de ani! Nicolae Ceausescu și soția sa, Elena, au fost executați chiar în ziua de Crăciun a anului 1989, când românii au ieșit în stradă de bunăvoie sau, poate, instigați de adevărați profesioniști într-ale demolării de regimuri.

Ultima dorință a soților Ceaușescu le-a fost îndeplinită

Ionel Boeru avea 31 de ani și făcea parte dintr-o unitate de elită de parașutiști atunci când a fost întrebat dacă poate să-i execute pe Elena și pe Nicolae Ceusescu. A spus „Da”, deoarece nu avea încotro. Știe că gloanțele sale i-au răpus pe cei doi dictatori, deoarece un coleg de-al său din plutonul de execuție s-a blocat, iar celălalt a uitat să-și pună arma pe automat, așadar a tras doar câteva focuri de armă.

”Sunt încă nervos când vorbesc despre asta. Am curmat două vieți. Este mare lucru. În război este ok, dar când omori oameni neînarmați este mai dificil. Nu-i doresc nimănui așa ceva”, declara Ionel Boeru pentru publiația britanică The Guardian.

ultima dorinta a sotilor Ceausescu
ultima dorinta a sotilor Ceausescu

Nicolae Ceausescu a vrut să moară împreună cu soția sa, Elena Ceaușescu

Ofițerul a povestit că dorința soților Ceaușescu a fost să moară împreună. Chiar dacă trebuia să fie executați pe rând, ultima dorință a dictatorilor le-a fost îndeplinită. Ioan Boeru se consolează cu ideea că i-a executat repede pe cei doi soți, înainte ca aceștia să-și piardă controlul. ”I-am împușcat foarte reede. Simt că i-am ajutat să moară cu demnitate”, a mai declarat Boeru. Ofițerul a mărturisit că la sfârșit se aștepta să fie uciși și ei, ofițerii din plutonul de execuție.

Pe data de 21 decembrie, întreaga unitate a fost nevoită să jure credință lui Nicolae Ceaușescu, moment în care un coleg a spus că ar vrea să îl omoare pe dictator. Era Dorin Cârlan, iar dorința i s-a îndeplinit peste câteva zile. El a fost apoi cel mai zdruncinat, mai ales că nu a mai avut loc în elicopter și a fost nevoit să stea chiar pe cadavrele soților Ceaușescu. Și-a pierdut liniștea, dar și căsnicia, din caza renumelui său de călău.