News

Care ar fi cauzele incendiului de la Notre-Dame? Trei oameni au fost răniți

16.04.2019 | 12:12
Care ar fi cauzele incendiului de la NotreDame Trei oameni au fost raniti

Catedrala Notre-Dame din Paris a ars, luni seară, 15 aprilie. Focul a reușit să fie controlat după mai bine de nouă ore de luptă cu flăcările. Motivul izbucnirii incendiului nu este stabilit, însă oficialii susțin că a fost un accident.

Care ar fi cauzele incendiului de la Notre-Dame: o lucrare de sudură efectuată pe șarpanta din lemn

De altfel, a fost deschisă o anchetă ce privilegiază ipostaza unuia. În timpul intervenției pompierilor, au ieșit la iveală mai multe probleme cum ar fi: puteau ajunge pompierii la vârful catedralei? De ce nu s-a intervenit din exterior?

Le Parisien scrie că ancheta a fost încredințată brigăzii criminale a poliției judiciare, din cauza complexității situației și amplorii pagubelor. Pe lateralele catedralei erau înălțate schele pentru lucrările de renovare, astfel că acum anchetatorii studiază ipoteza unui focar provocat de o lucrare de sudură efectuată pe șarpanta din lemn.

Care ar fi cauzele incendiului de la Notre-Dame? Trei oameni au fost răniți
În urma incendiului, doi ofițeri și un pompier au fost răniți

Bilanț victime: doi ofițeri și un pompier au fost răniți

Despre obstacolele pompierilor, legat de aspectul cârful și pompierii, secole la rând, Notre-Dame a fost cel mai înalt monument din Paris, având 96 de metri înălțime, așa că un astfel de edificiu a complicat intervenția pompierilor. Acoperișul catedralei, care a ars într-o proporție mare, e situat la 45 de metri înălțime, iar brațele macaralelor aeriene deținute de pompieri pot ajunge cam până la 30 de metri.

Cât despre intervenția pompierilor din interior, aici este vorba despre abordare. Mai exact, școala franceză spune să ataci focul din interior, spre deosebire de pompierii americani, fiind o tactică mai periculoasă, dar mai eficientă pentru a salva obiectele de patrimoniu din interior. Potrivit lefigaro.fr, doi ofițeri și un pompier au fost răniți ușor. „După mai mult de nouă ore de lupte grele, aproape 400 de pompieri din Paris au venit la sfârșitul focului îngrozitor”, spun oficialii.

Tags: