Life

Care ar fi, de fapt, cauza morții lui Petrică Mîțu-Stoian. Ce a declarat medicul care l-a tratat pe artist

Petrică Mîțu-Stoian a decedat sâmbătă, 6 noiembrie 2021, la spitalul din Reșița, la vârsta de numai 61 de ani, după un tratament post-Covid.
08.11.2021 | 14:38
Care ar fi de fapt cauza mortii lui Petrica MituStoian Ce a declarat medicul care la tratat pe artist
ADVERTISEMENT

Regretatul solist de muzică populară se recupera după infectarea cu noul tip de coronavirus la o clinică privată. Doctorul care l-a tratat a făcut prima declarație după moartea fulgerătoare a vedetei.

Cadrul medical susține că artistul urma un tratament care ar fi trebuit să-l ajute cu tusea puternică pe care o avea, însă în organismul vedetei erau valori foarte mari ale INR-ului.

ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu-Stoian, decedat după proceduri de recuperare. Care este, de fapt, cauza morții

„Se consideră că valorile foarte mari ale INR-ului, mai mari de 6-7, predispun și la accidente spontane hemoptizice. Mai ales în cazul tusei foarte puternice sau expunerii la curse lungi cu avionul sau alte situații asemănătoare. 

Dacă se discută această situație de barotraumă, dumnealui trebuia să expectoreze în timpul tratamentului sau imediat după ca să se considere această situație”, a declarat medicul care l-a tratat pe regretatul artist Petrică Mîțu-Stoian pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Primele informații arată că în luna septembrie plămânii vedetei erau foarte curați și sănătoși, însă în cursul zilei de sâmbătă, 6 noiembrie 2021, au apărut mai multe modificări.

La computerul tomograf s-au observat bule de gaz pe unul dintre plămâni, în partea de sus, care ar fi putut apărea în urma „forțării de oxigen” efectuată la clinica privată.

ADVERTISEMENT

Alte trei persoane au trecut prin aceeași situație ca Petrică Mîțu-Stoian

La clinica privată unde ajunsese inițial cântărețul de muzică populară în vârstă de 61 de ani au mai fost tratate și alte persoane, trei dintre acestea ajungând în stare gravă la Terapie Intensivă.

Sora lui Petrică Mîțu-Stoian cere să se facă cât mai repede autopsia artistului, în această situație fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din cuplă.

ADVERTISEMENT

Femeia a aflat că alți trei pacienți au avut probleme serioase de sănătate după ce au urmat oxigenarea excesivă la clinica privată unde artistul a mers pentru recuperarea post-COVID.

„Da facem autopsia pentru că s-au sesizat procurorii. Sunt mai multe persoane care au păţit. Vin oameni afectaţi de acolo de la clinică. El avea 15 ședințe.

I s-a făcut rău după prima ședință. Faci o ședință şi te ia cu salvarea? Înseamnă că ceva nu a fost în regulă acolo”, a spus sora regretatului cântăreț, mai arată sursa menționată.

Dosar penal deschis după moartea lui Petrică Mîțu-Stoian

„Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșita au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă în cazul lui Petrică Mîțu Stoian.

Procurorii s-au autosesizat după declarațiile făcute de sora regretatului artist care a susținut că medicii au informat-o că alte trei persoane au ajuns aici la spital în stare gravă de la aceeași clinică unde era internat Petrică Mîțu Stoian”, se arată în decizia luată de magistrați.

ADVERTISEMENT