News

Care ar fi, de fapt, motivul pentru care unii dintre pacienţii infectaţi cu COVID-19 mor. O nouă teorie a savanţilor

10.04.2020 | 17:24
Care ar fi de fapt motivul pentru care unii dintre pacientii infectati cu COVID19 mor O noua teorie a savantilor
ADVERTISEMENT

Cercetătorii spanioli avertizează oamenii sănătoși să nu trateze cu superficialitate pandemia de coronavirus. Conform oamenilor de știință, un sistem imunitar extrem de puternic poate fi fatal în cazul infectării cu coronavirus.

Sistemul imunitar, problematic în lupta cu COVID-19

SARS-COV-2, infamul coronavirus care provoacă boala COVID-19 a omorât 97.236 de oameni la nivel mondial, sau a grăbit drumul spre moarte al unor persoane care deja sufereau de diferite afecțiuni grave.

ADVERTISEMENT

Deși majoritatea dintre cei decedați erau persoane în vârstă sau „bolnavi”, există și un procent de persoane care ajung în stare gravă la Terapie Intensivă cu toate că sunt tineri si aparent sănătoși.

În realitate, oamenii care sunt „extrem de sănătoși” și au un sistem imunitar prea puternic riscă să facă complicații sau să moară, tocmai pentru că sistemul imunitar distruge organismul.

ADVERTISEMENT

“Problema cea mai mare pe care o avem cu pacienţii de la Terapie Intensivă este legată de furtuna de citokină. Problema este că nu avem tratament nici împotriva virusului, nici împotriva răspunsului sistemului imunitar“, au explicat medicii de la spitalul Bellvitge din Barcelona, conform Euro News. 

Astfel, cei care trec ușor peste boală sunt cei sănătoși cu un sistem imunitar echilibrat: “Nu e nevoie să avem un sistem imunitar puternic, ci unul echilibrat. Dacă ai un sistem imunitar puternic nu înseamnă neapărat că vei putea lupta mai bine cu virusul”.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, medicii au avertizat populația să nu consume excesiv vitamina C, tocmai pentru că vitamina C ar putea „întări” peste măsură sistemul imunitar.

  • Citokinele sunt molecule de natură proteică ce transmit informații între celule diferite. Au rolul important de a transmite informații între celulele sistemului imun – leucocitele. Citokinele intervin și în mecanismele inflamației și în apărarea contra agenților infecțioși, în apărarea antitumorală, în șocul septic.
ADVERTISEMENT

Pe înțelesul tuturor, pentru că SARS-COV-2 este necunoscut sistemului imunitar omenesc, acesta nu știe cum să reacționeze în cazul unei infecții. Mai mult, la cei cu un sistem imunitar prea puternic reacția sistemului imunitar este exagerată și distruge organismul.

ADVERTISEMENT
Tags: