Fotbal intern

Care ar putea fi primul meci al naționalei României cu fani în tribune. Anunţul făcut de UEFA

02.10.2020 | 10:19
Care ar putea fi primul meci al nationalei Romaniei cu fani in tribune Anuntul facut de UEFA
ADVERTISEMENT

Cei de la Federația Română de Fotbal au făcut demersurile care trebuie pentru ca jocul dintre România și Austria, din Liga Națiunilor, să se joace cu fani.

Președintele Federației a spus că așteaptă un răspuns de la cei de la UEFA, însă a zis că nu este liniștit din cauza numeroaselor cazuri de coronavirus care sunt mai ales în București.

ADVERTISEMENT

”Situația aceasta ne dă peste cap. Să vedem peste 2000 de cazuri într-o zi, spitale care nu mai au paturi la terapie intensivă este o situație dramatică. Mesajul nostru, al FRF, este de precauție și maximă vigilență”, a zis Răzvan Burleanu.

Ce partide urmează pentru naționala României

România va juca în Islanda, pe 8 octombrie, în barajul pentru Campionatul European din 2020, după care se va deplasa, în Norvegia, trei zile mai târziu. Este posibil ca aceste două partide să se dispute cu fani în tribune, dar doar din ţările respective, aşa cum UEFA a anunţat joi. Va urma un meci ”acasă” contra Austriei, pe 14 octombrie.

ADVERTISEMENT

Dacă va învinge Islanda, selecționata lui Mirel Rădoi o va înfrunta în finala pentru turneul final pe învingătoarea duelului dintre Bulgaria și Ungaria, în deplasare, pe 12 noiembrie.

Președintele Federației Române de Fotbal a declarat că forul în fruntea căruia se află vrea să susțină și echipele care își doresc să aibă fani la partide.

ADVERTISEMENT

Fanii au voie în tribune, dar maxim 30 la sută din capacitatea arenelor

”Suntem pregătiți, cel puțin la nivel de echipă națională, pentru a organiza un astfel de meci, dar susținem și cluburile care vor dori să aibă suporteri alături de ei în momentul în care Guvernul ne va permite acest lucru.

Mâine așteptăm un răspuns de la UEFA dacă în această fereastră vom avea suporteri sau nu”, a adăugat Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Săptămâna viitoare, fanii gazdă pot umple 30% din capacitatea arenelor în jocurile UEFA, dacă reglementările naționale sunt de acord. Supercupa Europei desfășurată cu spectatori a avut succes, iar Comitetul Executiv al forului continental a hotărât azi să permită accesul parțial al suporterilor pe arene.

Anunţul făcut de UEFA

“Ca urmare a succesului Supercupei Europei cu spectatori la Budapesta, Comitetul Executiv UEFA a decis joi, 1 octombrie, să permită accesul parțial al fanilor pe stadioane începând cu partidele internaționale de săptămâna viitoare.

În decizia UEFA este prevăzut ca numărul maxim de spectatori permis pe stadion să nu depășească 30 la sută din capacitatea stadionului, până la noi reglementări. Această prevedere este aplicată doar în cazul statelor care permit accesul spectatorilor la evenimente sportive, limita impusă de autorități fiind cea care va fi în vigoare la ora de start a jocurilor (maximum 30%)”, a fost anunţul postat de FRF cu privire la decizia luată de UEFA

Suporterii oaspeților nu pot asista la meciuri deocamdată. Totodată, vor exista reguli de distanțare socială, dar și alte reguli (purtarea măștii) care vor depinde de legislația în vigoare a fiecărei țări. Deci Islanda – România și Norvegia – România se vor juca cu fani ai țărilor gazdă.

România – Norvegia s-ar putea juca cu spectatori în tribune. Ionuț Stroe a anunțat că ia în calcul varianta ca meciul dintre România și Norvegia, din UEFA Nations League, să se dispute cu spectatori în tribune.

Mirel Rădoi a anunțat lotul pentru barajul cu Islanda și meciurile cu Norvegia și Austria. Printre jucătorii convocați se află și fundașul stânga al celor de la CFR Cluj, Mario Camora, care astfel devine primul străin naționalizat care va evolua sub tricolor.

ADVERTISEMENT