Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Care au fost problemele României în prima repriză cu Olanda! Analiza primelor 45 de minute: „La mijloc, doar Marius Marin se ridică la un nivel acceptabil”

După primele 45 de minute, Olanda conduce România cu 1-0 în optimile de finală de la EURO 2024. Unicul gol al primei reprize a fost marcat de Gakpo.
02.07.2024 | 20:02
Care au fost problemele Romaniei in prima repriza cu Olanda Analiza primelor 45 de minute La mijloc doar Marius Marin se ridica la un nivel acceptabil
Care au fost problemele României în prima repriză cu Olanda! Analiza primelor 45 de minute // Foto Sportpictures
ADVERTISEMENT

România a început în forță meciul cu Olanda și a avut câteva ocazii în primul sfert de oră. Elevii lui Edward Iordănescu au condus jocul în primele minute, însă olandezii au revenit și până la finalul reprizei au ajuns să aibă o posesie de 73%.

Care au fost problemele României în prima repriză cu Olanda! Analiza primelor 45 de minute: „Doar Marius Marin se ridică la un nivel acceptabil”

Unicul gol al primei reprize a fost marcat de Gakpo, după un șut la colțul scurt, unde portarul Florin Niță a fost simplu spectator. Totuși, până la finalul primelor 45 de minute, Vasile Mogoș a fost accidentat și a fost obligat să ceară schimbare. În locul său a intrat Racovițan.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu, Ionel Dănciulescu și Gabi Balint au analizat prima repriză din România – Olanda și au tras câteva concluzii extrem de dure. Toți au concluzionat că Niță a greșit la golul olandezilor.

„A avut spațiu liber pentru a șuta. L-a surprins și pe Niță. 121 de kilometri pe oră a avut șutul. Apoi a apărut și problema lui Mogoș. Am avut ceva probleme în flancul drept.

ADVERTISEMENT

Am arătat că putem, am avut momente în care am fost periculoși. A fost și șutul lui Drăguș. Primele 17 minute am jucat foarte, foarte bine. Întâlnim un adversar bun”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

„Abordarea lui Edi Iordănescu a fost una bună. Am jucat foarte mult diagonale și minge lungă, apoi am venit la susținere. După ce am primit acel gol, lucrurile s-au schimbat.

ADVERTISEMENT

N-am mai avut mingea. Olanda a presat, a văzut că se poate, că nu suntem atât de puternici. Cred că ne-au dominat foarte bine la mijlocul terenului. La mijloc, de la noi din echipă doar Marius Marin se ridică la un nivel acceptabil”, a spus Ionel Dănciulescu.

„Niță are și el partea lui de vină, a reacționat un pic târziu. Drăguș încearcă, dar de multe ori e izolat. Am început curajos, cu un pressing avansat. Ei au arma principală: posesia.

ADVERTISEMENT

Noi am încercat să fim în continuare curajoși. Au fost câteva intervenții bune în defensivă, dar s-au făcut și câteva greșeli. La corner Burcă își scapă adversarul. Avem probleme pe partea stângă, la urcările lui Dumfries. Îmi place că românii încearcă să dea tot”, a spus și Balint.

ADVERTISEMENT
150.00 era cota BETANO ca România să câștige EURO 2024 înaintea meciului cu Olanda