News

Care au fost ultimele cuvinte ale studentului marocan înainte de a fi ucis. O convorbire telefonică a victimei ar putea face lumină în acest caz

Anchetatorii din Iaşi au intrat în posesia ultimei convorbiri telefonice a studentului marocan, care a avut loc cu puţin timp înainte de a fi ucis. El a apucat să spună „Sami este foarte beat!”.
13.01.2022 | 15:38
Care au fost ultimele cuvinte ale studentului marocan inainte de a fi ucis O convorbire telefonica a victimei ar putea face lumina in acest caz
Cuplul tragediei de la Iași și suspectul crimei: Ioana Vanesa Burlacu(deapta), Youssef(stânga) și Ahmed Sami El Bourkardi Jniyah(centru) Colaj Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Apar noi detalii în cazul crimelor din strada Moara cu Vânt care au îngrozit Iașiul la mijlocul lunii decembrie, anul trecut. Apropiați ai studentului marocan ucis susţin că acesta ar fi avut o discuţie telefonică cu o femeie chiar înainte să fie asasinat, scrie BZI. Înregistrarea, care a intrat și în probatoriul oamenilor legii din Iași, pentru a fi analizată, a avut loc pe data de 08 decembrie 2021, în jurul orei 21.30, iar acesta a spus: „Sami este foarte beat!” și imediat s-au auzit lovituri.

Ahmed Sami El Bourkardi este născut pe 25 iunie 2001, iar de de doi ani frecventa cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”.

ADVERTISEMENT

Crimele care au îngrozit România de sărbători

Reamintim faptul că, la mijlocul lunii decembrie, polițiștii din Iași au fost solicitați de rudele îngrijorate ale tânărului Youssef Jniyah întrucât acesta nu a revenit la Bruxelles. Urmând detaliile oferite de apropiații studentului, anchetatorii au efectuat cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt unde au descoperit imagini de groază: Ioana Vanesa Burlacu și Youssef Jniyah erau morți în același pat, cu trupurile desfigurate de zeci de lovituri.

Conform anchetatorilor, criminalul ar fi încercat să incendieze vila după omor, însă nu a reușit.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au ajuns, în scurt timp, pe urmele lui Ahmed Sami El Bourkadi, un student canadian de origine marocană suspectat de comiterea dublei crime. Bănuit că ar fi comis crimele, acesta a fost reținut de carabinieri în Roma şi predat polițiștilor din Iaşi. Suspectul a refuzat însă să facă vreo declarație deși avocatul acestuia a transmis inițial că clientul său vrea să colaboreze cu anchetatorii pentru ca făptașul să fie prins.

Tăcerea suspectului îi determină pe anchetatorii să bănuiască faptul că își pregătește apărarea

Poreclit „Sammy” de către oamenii legii, acesta recunoscut că a mers în casa colegului său Youssef Ajniyah unde s-ar fi aflat atât Vanesa Burlacu, cât și alte două persoane. Canadianul a motivat că, la un moment dat, și-ar fi uitat în vilă un hanorac și că ar fi încercat să-l contacteze pe amicul său Youssef Ajniyah ca să-l poată recupera, dar nu ar fi reușit.

ADVERTISEMENT

Ipoteza lansată de avocata suspectului, avocatul Raluca Andrei, susține că în cazul dublei crime nu ar fi fost folosit un cuțit și este de părere că persoana sau persoanele care se fac vinovate de acest act aveau experiență în realizarea violențelor.

“Aia este o chestie atipică și nu e cuțit cu ce s-a dat! Sunt leziuni în zona cervicală, preponderent, și-n zona mâinilor. Ok, te-ai apărat, dar a fost o manieră atipică de a ucide. Nu e o manieră tipică pentru o persoană care nu a mai ucis pe nimeni!”, a adăugat apărătorul. Aceasta menționează existența unor înregistrări video în cartierul unde a avut loc crima și amintește declarațiile diferiților martori care pot ajuta la clarificarea evenimentelor care au avut loc: “În zona complexului rezidențial (de pe Moara de Vânt – n.r.) există camere de supraveghere. Cu siguranță pe acele camere se văd persoanele care au trecut pe acolo și pe care vecinii le descriu, dar și cu ce haine era îmbrăcat clientul meu. Se va vedea foarte clar cu ce haine a mers prin oraș, pe unde a fost. Au fost audiați toți vecinii, au fost audiați colegii și apropiații, au fost audiați prietenii lui Youssef, au fost audiate rudele fetei. E vorba despre aproximativ 20-30 de persoane”, a explicat avocatul.

ADVERTISEMENT
Tags: