Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Care dintre cele două Craiove dispare? „Orașul nu are nevoie de două echipe”

Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 se luptă pentru identitate. E prea mult două echipe în Bănie? Cine lasă de la el și pune capăt conflictului?
24.10.2023 | 12:46
Care dintre cele doua Craiove dispare Orasul nu are nevoie de doua echipe
2014 e anul în care CS Universitatea Craiova și-a început activitatea, în timp ce FC U a apărut trei ani mai târziu. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pavel Badea, președintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova dorește ca Mihai Rotaru și Adrian Mititelu să își dea mâna și să creeze o echipă în Bănie care să aducă titlul. Ce a spus legenda oltenilor la FANATIK SUPERLIGA.

Universitatea Craiova, o singură echipă: „Răspunsul meu spune multe”

Pavel Badea a dat un răspuns franc cu privire la războiul dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova, la FANATIK SUPERLIGA: „Cred că orașul Craiova nu avea nevoie de două echipe. Am pornit proiectul CS Universitatea Craiova datorită faptului că nu aveam echipă la vremea respectivă. Doi ani nu a fost echipă”.

ADVERTISEMENT

Oficialul U Craiova e de părere că fanii vor avea un cuvânt greu de spus: „Orice fel de decizie pe care o vor lua cei care decid la nivelul fotbalului craiovean trebuie să fie bazată pe dorința suporterilor. Ei sunt destul de scindați în momentul ăsta. 

Eu am încercat să vă dau așa un răspuns diplomatic ca să mă eschivez de la răspunsul direct. Cele directe dau probleme de cap. Eu v-am dat un răspuns pe care dacă dumneavoatră îl evaluați și îl analizați spune multe. V-am spus suficient”.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948, „conflict înghețat”: „Puțin probabil să se întâmple acest lucru”

Pavel Badea e sincer și crede că sunt șanse infime pentru o împăcare între Mititelu și Rotaru, dar și între galeriile celor două rivale: „Având în vedere ambițiile care există la nivelul comunității noastre și tensiunii care a existat în ultimii ani, din nefericire cred că în următoarea perioadă este puțin probabil să se întâmple acest lucru. 

Însă știți cum este. Timpul este un sfetnic bun și el poate regla anumite animozități, tensiuni și orgolii”, a mai spus președintele lui CS Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Adrian Ilie e convins că o fuziune este posibilă: „Eu cred că în următorii cinci ani Craiova o să aibă o singură echipă”.  

Adrian Mititelu Jr., despre o fuziune între Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948: „Se va face dreptate și va fi o singură echipă”

Mititelu Jr. a luat în calcul această posibilitate și a comentat-o în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA: „Poate că e cea mai bună soluție cândva va fi să fie o singură echipă. Tatăl meu a stat șase luni de zile fără bani pentru a nu își leza orgoliul și mândria. Este imposibil ca el să vândă echipa. Însă vânzarea unui jucător, aducerea de jucători, către CSU Craiova, noi suntem deschiși să facem tranzacții cu orice club.

ADVERTISEMENT

Ăsta a fost un primul semnal către o oarecare pace. Noi am declarat public că orice jucător e de vânzare la orice echipă. Echipa de fotbal e ca și copilul lui pentru tatăl meu. Este cel mai mare suporter român al fotbalului. Și-a dedicat întreaga viață fotbalului. A investit zeci de milioane de euro, a făcut închisoare pentru fotbal.

Pleca pe jos din satul lui să vadă meciurile la Craiova, pentru el nici măcar nu s-a pus problema de o afacere. Dar ca să supraviețuiești în SuperLiga și să faci performanță îți trebuie și un buget consistent. Iar acest lucru nu poți să îl faci la nesfârșit, să aduci bani de acasă.

Atunci îți mai calci și pe inimă și mai vinzi câte un jucător. Mai faci lucruri pe care un suporter nu le-ar face. Nu se pune problema să vândă echipă, fuziune însă este altceva. Altă mâncare de pește. Se poate face o discuție, dar nu în momentul de față”, spunea fiul lui Mititelu, în martie 2023.

FANATIK SUPERLIGA e LIVE pe homepage-ul FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30. Emisiunea poate fi urmărită pe Facebook și YouTube ÎN PREMIERĂ de la 17:30. Duminică, 29 octombrie, Horia Ivanovici vă așteaptă cu o ediție specială după Petrolul – FCSB.

Fuziune între Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948?

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,35 este cota pentru „1 solist” la meciul Rapid - Universitatea Craiova
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Scapă de caniculă fără aer condiționat. Trucuri verificate
Scapă de caniculă fără aer condiționat. Trucuri verificate
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși