News

Care este cea mai populară aplicație din 2021. Facebok și WhatsApp, în cădere liberă

08.02.2021 | 09:23
Care este cea mai populara aplicatie din 2021 Facebok si WhatsApp in cadere libera
ADVERTISEMENT

Aplicația Telegram a ajuns cea mai populară aplicație a începutului de an 2021, Facebook și WhatsApp fiind în cădere liberă.

Oamenii își pierd încrederea în WhatsApp și Facebook, astfel că tot mai multă lume abandonează aceste rețele sociale și se orientează spre alternative mai sigure.

ADVERTISEMENT

Scandalurile s-au ținut lanț de WhatsApp, mai ales după ce oamenii au aflat că datele lor personale vor ajunge la Facebook, fapt care i-a determinat pe mulți să renunțe la această aplicație.

Telegram, cea mai populară aplicație din 2021

În schimb s-au orientat spre Telegram, o aplicație care era pe locul 9 într-un top realizat de Sensor Tower în decembrie, dar care a ajuns pe primul loc în topul celor mai descărcate și dorite aplicații.

ADVERTISEMENT

Telegram a fost instalată de 63 de milioane de ori în ianuarie, o creștere de 3.8 de ori față de prima lună a anului trecut, devansând liderul TikTok.

India e țara unde Telegram a crescut cel mai mult, fiind vorba de o creștere cu 24% din rândul descărcărilor în luna ianuarie, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

O creștere semnificativă a înregistrat și aplicația Signal, care a ajuns pe locul 3 în lume, deși nu era prezentă în top 10 în ultimele luni.

Cu toate că în App Store aplicația Telegram ocupă locul 4 în topul descărcărilor, iar Signal e pe 10, în Google Play cele două aplicații ocupă primele două poziții, iar într-un clasament general Telegram e pe 1, în timp ce Signal e pe 3.

ADVERTISEMENT

Între timp, WhatsApp a căzut pe locul 5, deși ocupa locul 3 în topul celor mai utilizate aplicații. WhatsApp își anunțase utilizatorii în urmă cu două luni că va procesa „datele utilizatorilor, modul în care companiile pot folosi serviciile găzduite de Facebook pentru a stoca şi gestiona conversaţiile din WhatsApp”. Scopul acestui proces ar fi de a „a intregra produsele din portofoliul companiei Facebook”, conform thehackernews.com.

În condițiile în care Uniunea Europeană a interzis acest lucru, conducerea Facebook nu renunţă la accesarea datelor colectate de WhatsApp, stârnind un val de neîncredere în aceste produse.

ADVERTISEMENT