Life

Care e cel mai bun îngrășământ natural pentru florile tale. Folosește-l și vor înflori spectaculos

Cel mai bun îngrășământ natural pentru florile tale. Dacă îl vei folosi, plantele nu se vor mai ofili, ci vor înflori mai mult.
16.04.2023 | 15:43
Care e cel mai bun ingrasamant natural pentru florile tale Folosestel si vor inflori spectaculos
Îngrășământul natural care ajută la creșterea florilor. Sursa foto: Rețete Ușoare
ADVERTISEMENT

Florile pe care le avem la geamuri sau în grădină au nevoie de o îngrijire specială. Ca acestea să nu se mai ofilească și, dimpotrivă, să înflorească, ele trebuie întreținute cu un îngrășământ special. Dacă îl vei folosi, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Cel mai bun îngrășământ natural pentru flori. Este ușor și rapid de preparat

Specialiștii au descoperit de-a lungul timpului mai multe tipuri de îngrășământ pentru flori. Unul dintre ele este apa în care ai fiert o sfeclă. Puține persoane știau de el și au rămas plăcut surprinse atunci când l-au utilizat chiar pentru prima oară.

ADVERTISEMENT

Îngrășământul cu apa în care ai fiert sfecla ajută florile să-și recapete vitalitatea. Este important ca lichidul să fie turnat când încă este călduț. Mare atenție, să nu fie fierbinte, căci dăunează rădăcinii florii și aceasta se ofilește cât ai clipi.

Se spune că în timp ce sfecla fierbe, în apă rămân o mulțime de nutrienți. Drept urmare, compoziția este bogată în potasiu, mangan, magneziu și fosfor. Tot ce trebuie să faceți pentru prepararea acestui îngrășământ natural este să puneți apă la fiert, ca un prim pas.

ADVERTISEMENT

Când apa va începe să aibă bulbuci, este un indiciu că trebuie să puneți sfecla. Jumătate de oră ar fi suficientă încât din această legumă să se obțină nutrienții necesari plantelor. Nu adăugați ingrediente, apa trebuie să fie cât mai curată.

După cele 30 de minute, se oprește focul, sfecla se scoate, iar apa se lasă la răcit tot jumătate de oră. Se poate dilua cu o altă apă, curată, nu prea rece, în raport de 1:1. O dată pe săptămână este recomandată aplicarea acestui îngrășământ florilor voastre.

ADVERTISEMENT

Alte îngrășăminte naturale pentru flori

Pe lângă apa obținută din fierbierea sfeclei, mai sunt și alte tipuri de îngrășământ ce pot fi preparate acasă. De exemplu, amestecul de zahăr cu apă contribuie de asemenea la menținerea vie a tuturor florilor și la înflorirea lor, indiferent de sezon.

Cei care sunt iubitori de cafea, trebuie să renunțe la obiceiul de a mai arunca zațul. Acesta se păstrează, se întinde pe o coală sau un ziar și se lasă la uscat. Ulterior, va fi numai bun de pus peste pământul florilor din grădină sau din ghiveciul de la fereastră.

ADVERTISEMENT

Totodată, și apa minerală, care și-a mai pierdut din acid este utilă pentru plante. Potrivit casa-gradina.ro, florile se vor bucura tocmai de conținutul de minerale și vor înflori foarte rapid. Pe lângă toate acestea, aveți grijă și să mențineți mereu florile la lumină naturală.

ADVERTISEMENT
Tags: