Care e diferența dintre bicarbonatul de sodiu şi bicarbonatul de sodiu alimentar. Puțini știu, deși le folosesc des în bucătărie. Ambele sunt substanțe chimice albe și cristaline, dar care au proprietăți și utilizări diferite.
Ce deosebire este între bicarbonatul de sodiu şi bicarbonatul de sodiu alimentar. Doar unii știu, cu toate că le au în gospodărie. Specialiștii din domeniul sănătății recomandă folosirea celui alimentar în cazul preparatelor culinare.
Substanțele chimice, cunoscute drept NaHCO3, sunt foarte similiare, însă experții sunt că există și multe diferențe între ele. Potrivit le-saviez-vous.fr, acestea constau în special în calitatea și utilizarea lor în bucătărie.
În primul rând, cea mai importantă diferență dintre cele două constă în utilizare. Bicarbonatul de sodiu alimentar este ideal pentru a fi folosit în bucătărie, la gătit sau în pregătirea alimentelor. De obicei, este mai fin și mai curat decât varianta industrială.
Pe de altă parte, bicarbonatul de sodiu se utilizează pentru o gamă mai largă de servicii, printre care se numără curățarea, spălarea sau chiar în anumite procese industriale. În al doilea rând, gustul lor nu este același.
În cazul bicarbonatului de sodiu este vorba de un gust sărat și amar, iar la bicarbonatul de sodiu alimentar gustul este uşor dulce şi sărat totodată. În al treilea rând, experții spun că compoziția chimică este cu totul alta.
Bicarbonatul de sodiu reprezintă un compus format dintr-un amestec de carbonat de amoniu și carbonat de sodiu. Pe de altă parte, bicarbonatul alimentar este rezultatul unui amestec între carbonat de sodiu și carbonat de calciu.
O altă diferențe care există între bicarbonatul de sodiu și bicarbonatul de sodiu alimentar are legătură cu puritatea. Primul poate conține impurități, în timp ce al doilea este produs și procesat în mod specific pentru a fi utilizat în industria alimentară.
De asemenea, cele două substanțe pot fi deosebite foarte ușor și datorită felului în care sunt prezentate la raft, în magazine. Ambalajul și etichetarea sunt foarte importante pentru că bicarbonatul de sodiu alimentar indică vizual că este creat pentru consumul uman.
În felul acesta consumatorii sunt asigurați că produsul respectă standardele impuse de siguranța alimentară. În schimb, bicarbonatul de sodiu obișnuit poate avea ambalaje generice și nu este neapărat destinat consumului.