Specialiștii sunt de părere că foarte puține persoane știu care este, de fapt diferența dintre durerea de cap și migrenă. Ce spune medicul Elena Terecoasă despre simptomele care apar și când trebuie să se alarmeze oamenii.
Elena Terecoasă, medic primar neurologie la Spitalul Universitar Bucureşti, a explicat care sunt deosebirile care există, în realitate, între durerea de cap și migrenă. Doctorul susține că sunt diferențe mari între cele două.
Mai exact, expertul îi sfătuiește pe oameni să consulte un medic de familie atunci când se confruntă cu o migrenă. Acesta are rolul de a-i îndruma apoi spre un neurolog pentru că simptomele nu trebuie ignorate de nimeni.
Din păcate, foarte puțini pacienți reușesc să facă o diferență reală între durerea de cap și migrenă. Aceasta din urmă reprezintă o afecțiune care este o problemă de sănătate frecventă, ce afectează 1 din 5 femei și 1 din 15 bărbați.
„Ar trebui să ştim că migrena nu este o simplă durere de cap, migrena este o boală care, pe lângă durerea de cap, are numeroase alte simptome şi faţă de restul durerilor de cap are un tratament specific.
Cu toţii poate că avem o durere de cap din când în când, în condiţii de stres, oboseală, răceală şi care de multe ori se ameliorează sub un tratament obişnuit pe care îl putem cumpăra de la farmacie.
În momentul în care durerea de cap nu mai e ceva sporadic, atunci devine un semnal de alarmă”, a declarat medicul Elena Terecoasă, într-o emisiune difuzată la Medika TV, relatează news.ro.
Migrena este o boală cronică ce poate apărea încă din tinerețe, de la vârste fragede. Doctorul Elena Terecoasă transmite că aceasta este însoțită adesea, pe lângă durerile de cap frecvente, de greață, vărsături și tulburări de vedere.
În aceeași notă, medicul spune că, în esență, această afecțiune este extrem de dizabilitantă pentru pacienţi în situația în care din 30 de zile pe lună o persoană experimentează între 7 și 10 zile de dureri de cap.
Majoritatea celor care se confruntă cu această problemă nu își pot desfășura activitățile obișnuite sau nu se pot prezenta la serviciu. Tratamentul luat după ureche poate să facă rău, deoarece migrena episodică se poate transforma rapid în migrenă cronică.