Life

Care e limba străină cea mai rapid de învățat pentru români. Poate fi vorbită fluent după puțin timp

Limba străină cea mai rapid de învățat pentru români. Se poate vorbi fluent după puțin timp și este destul de accesibilă.
14.10.2023 | 18:05
Care e limba straina cea mai rapid de invatat pentru romani Poate fi vorbita fluent dupa putin timp
Limba străină pe care românii o pot învăța raăid. Sursa foto: Freepik/senivpetro
ADVERTISEMENT

Care e limba străină cea mai rapid de învățat pentru români. Este destul de simplă datorită asemănărilor gramaticale și poate fi vorbită fluent după puțin timp.

Limba străină cea mai rapid de învățat pentru români. Este cea mai simplă

Indiferent de care este limba pe care o persoană o vorbește, învățarea alteia noi se poate dovedi o adevărată provocare. Nu este, însă, imposibil să ajungem să vorbim fluent o altă limbă, doar că acest lucru presupune exercițiu și perseverență.

ADVERTISEMENT

În ziua de astăzi, există numeroase resurse care te pot ajuta să înveți o limbă nouă, atât online, cât și offline. Poți face exerciții pentru a-ți testa cunoștințele, iar în final rezultatele vor fi cele pe care le aștepți.

Pentru vorbitorii de română, există câteva limbi care se pot învăța destul de ușor datorită asemănărilor gramaticale. Românii pot învăța rapid mai ales limbi romanice.

ADVERTISEMENT

De exemplu, italiana este o limbă pe care, dacă ai de gând să o înveți, nu îți va da bătăi de cap. Aceasta are anumite asemănări lexicale și gramaticale cu limba română, așa că poate fi învățată destul de ușor.

O altă limbă pe care românii o pot învăța cu ușurință este spaniola. La fel ca italiana, aceasta seamănă destul de mult cu româna, așa că nu este complicat să ajungi să o vorbești, chiar dacă o înveți de la zero.

ADVERTISEMENT

În comparație cu italiana sau spaniola, franceza este ceva mai dificilă. În același timp, este tot o limbă romanică, așa că poate să fie mai ușor de învățat pentru români decât alte limbi, notează dcnews.ro.

Aceste trei limbi sunt foarte populare și ai putea avea parte de avantaje dacă înveți una dintre ele. Bineînțeles, atunci când vine vorba despre alegerea de a învăța o anumită limbă, depinde de preferințele fiecărei persoane în parte.

ADVERTISEMENT

Nici engleza nu este o limbă grea, însă poate pronunția și anumite reguli gramaticale diferite pot reprezenta obstacole pentru vorbitorii de limba română. Este una dintre cele mai vorbite limbi străine din lume, iar cunoașterea acesteia te poate ajuta foarte mult.

Unele limbi sunt mai dificile și sunt greu de învățat pentru români. Limbile asiatice (chineza, japoneza, coreeana, araba etc.) sunt destul de grele mai ales pentru că au sisteme de scriere diferite.

ADVERTISEMENT