News
notix pixel id

Care e lista celor care au votat adoptarea Codurilor Penale. Partidele de la care provin

24.04.2019 | 14:14
Lista deputatilor care au votat modificarile Codului penal!

Modificările Codului Penal şi Codului de procedură penală au fost adoptate miercuri de Camera Deputaţilor, iar AICI puteți consulta lista cu deputații care au votat pentru modificarea Codului penal în forma dată de Comisia Iordache! Pentru că a fost cameră decizională, următoarele etape fiind controlul de constituţionalitate şi promulgarea. PNL și USR au anunţat deja că vor sesiza CCR.

Camera Deputaților a votat pentru modificarea Codului penal. Vă prezentăm lista celor care au votat ”pentru”

Proiectul de modificare a Codului de procedură penală a fost adoptat cu 181 de voturi „pentru” şi 83 „împotrivă”, iar cel demodificare a Codui penal a fost adoptat cu 180 de voturi „pentru” şi 81 „împotrivă”.

Au votat „pentru”:

PSD – 139, ALDE – 17, UDMR – 13, Minorități – 7, Neafiliați – 3, PMP – 1

Au votat „contra”:

PNL – 44, USR – 27, PMP – 7, Minorități – 2, Neafiliați – 1

Așadar, au votat „pentru” toți deputații PSD, ALDE și UDMR prezenți în sală.

Lista deputatilor care au votat modificarile codului penal
Va prezentam lista deputatilor care au votat modificarile codului penal

Modificările aduse de Comisia Iordache la Codul penal

Iată care sunt principalele modificări ale Codurilor penale adoptate de Comisia Iordache, care l-ar putea ajuta și pe președintele PSD, Liviu Dragnea:

  • Scad pedepsele pentru abuz în serviciu
  • Este dezincriminată cu totul neglijența în serviciu
  • Scad termenele de prescripție. Specialiștii spun că această modificare-cheie ar putea să îl vizeze sau să îl intereseze direct și pe Liviu Dragnea, în dosarul său privind angajările fictive
  • Termenul pentru denunț este redus la un an. După ce trece un an, persoana care face un denunț poate fi și ea pedepsită.
  • Interzicerea, în cursul urmăririi penale și al judecării cauzei, a comunicărilor publice, precum și a furnizarea altor informații provenind de la autorități publice, referitoare la faptele și persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Acest lucru ar însemna că presa nu va mai putea furniza informații de interes public despre demnitari vizați de anchete sau despre faptele de care sunt acuzate aceste persoane.
  • Persoanele din cadrul autorităților publice nu se pot referi la persoanele suspectate sau inculpate ca și cum acestea ar fi vinovate, decât dacă există o hotărâre definitivă de condamnare cu privire la acele fapte.
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri