Foarte multe persoane se întreabă care este, de fapt, motivul pentru care pisicile se pun în pat lângă ele, când dorm. Acest comportament a fost analizat minuțios, motiv pentru care specialiștii au și o explicație în acest sens.
Pisicile sunt niște animale de companie care nu necesită foarte multă pricepere și atenție. Este de ajuns să le iubești și să le cumperi de mâncare, dar să nu uiți nici de litiera cu nisip, însă unii se întreabă de ce se așază în pat atunci când dorm.
Oamenii de știință de la ExpertoAnimal au făcut mai multe dezvăluiri despre acest gest care pare foarte frumos la prima vedere. Aceștia au analizat comportamentul felinelor, identificând câteva motive simple.
În primul rând, animalul care face acest gest are încredere deplină în stăpânul său. Specialiștii transmit că aceste animale sunt extrem de vigilente și mereu atente la tot ce se petrece în preajma lor. În timpul somnului sunt în cea mai vulnerabilă stare.
Atunci când pisica alege să doarmă în același pat cu tine înseamnă că are încredere deosebită în tine. Mai mult decât atât, simte că este protejată în prezența ta, lucru care îi permite să se relaxeze și să adoarmă profund.
În al doilea rând, experții spun că este vorba de confort. O pisică care alege să doarmă lângă tine, în pat, demonstrează că are un stil de viață relaxat. Felina simte senzația unui pat moale și primitor și asta o atrage la somn.
O pisică care doarme lângă tine, atunci când te odihnești, se simte în maximă siguranță. Acest lucru îi permite să renunțe la starea de alertă constantă. Cu toate că felinele par relaxate, specialiștii spun că sunt mereu pregătite să acționeze, mai ales dacă este vorba de un pericol.
De asemenea, animalul este cunoscut pentru faptul că își cunoaște teritoriul foarte bine și nu renunță la el prea ușor. Așadar, oamenii de știință transmit că în această situație se vorbește despre percepție teritorială.
Și nu în ultimul rând pisicile dau dovadă de afecțiune. Atunci când se așază lângă tine în pat, când dormi, vor să-și arate dragostea prin gesturi subtile, deși de cele mai multe ori ele sunt văzute drept independente.