News

Care e posibilitatea ca Rusia să atace România. Comandantul NATO din țara noastră: ”Trebuie să luăm în calcul și cel mai negru scenariu”

Colonelul Vincent Minguet, comandantul grupului NATO din România, a dat detalii despre misiunea batalionului pe care îl conduce. Acesta a spus care e posibilitatea ca Rusia să atace România.
18.05.2022 | 23:52
Care e posibilitatea ca Rusia sa atace Romania Comandantul NATO din tara noastra Trebuie sa luam in calcul si cel mai negru scenariu
Există posibilitatea ca Rusia să atace România? Ce spune comandantul trupelor NATO din țara noastră. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Colonelul Vincent Minguet, comandantul grupului tactic al prezenţei avansate al NATO din România, a vorbit, miercuri, despre misiunea forțelor aliate din țara noastră.

Există posibilitatea ca Rusia să atace România? Ce spune comandantul trupelor NATO din țara noastră

Acesta a dat asigurări că în toată țara noastră au loc exerciții complexe pentru a se pune în acțiune un batalion permanent şi mai puternic, cu şi mai mult armament greu, menit s prevină orice agresiune sau destabilizare în România.

ADVERTISEMENT

Referindu-se la ultimele acțiuni ale Rusiei în apropiere de România, mai exact în Insula Șerpilor, Vincent Minguet s-a arătat îngrijorat și a spus că posibilitatea unui atac al forțelor Moscovei există.

”Ca şi cadru militar trebuie să iau în calcul cel mai rău scenariu. Sunt sigur că Guvernul vostru este mai conştient de pericolul ăsta decât mine.

ADVERTISEMENT

Posibilitatea unui atac (n.r. al Rusiei asupra altor ţări) există. Cel mai rău lucru ar fi să ignorăm acest fapt, să spunem că nu există niciun pericol, niciun risc. Ca şi soldat trebuie să iau asta în calcul. Ca şi soldat, ca şi comandant, întrebarea pe care mi-o adresez mie şi personalului meu este ce pot face trupele ruse”, spune comandantul trupelor NATO din România, conform Observator News.

În ceea ce privește un posibil atac militar al Rusiei asupra României, comandantul NATO spune că nu crede că țara noastră va fi lovită direct, dar și ”cel mai negru scenariu” trebuie luat în calcul.

ADVERTISEMENT

”Nu cred – şi e posibil să mă înşel – că România va fi lovită direct. Cred că ar fi mai inteligent din partea trupelor ruseşti să ne facă pe noi să atacăm. Să organizeze nişte atacuri înscenate … Suntem foarte conştienţi de asta şi trebuie să fim pregătiţi să nu ne lăsăm folosiţi, asta e una dintre îngrijorările mele şi poate un calcul greşit. Una dintre greşelile pe care le-aş putea face ar fi să interpretez greşit situaţia de peste graniţă.

”Acum, eu cred că situaţia de dincolo de graniţă este calmă, este liniştită. Dar iau în calcul cel mai negru scenariu. Misiunile pornesc de la misiuni de intensitate foarte mică – poate aş putea da exemplu protejarea unui coridor umanitar. Pe de altă parte, trebuie să pregătesc oamenii şi pentru un atac sau pentru apărarea frontierei.

ADVERTISEMENT

Chiar şi în caz de atac chimic sau cu arme nucleare. Avem echipamentul, avem totul, dar trebuie să ne antrenăm. Sigur, acesta este cel mai negru scenariu, dar trebuie să îl luăm în calcul”, mai spune colonelul.

ADVERTISEMENT