News

Care e presiunea corectă pe care trebuie s-o aibă cauciucurile maşinii tale? Greșeala pe care s-o eviți când ești la vulcanizare

Care e presiunea corectă pe care trebuie s-o aibă cauciucurile mașinii tale? Iată ce ne spun specialiștii și ce greșeală trebuie să evităm.
16.04.2023 | 18:18
Care e presiunea corecta pe care trebuie so aiba cauciucurile masinii tale Greseala pe care so eviti cand esti la vulcanizare
Care e presiunea corectă pe care trebuie s-o aibă cauciucurile mașinii? Sursa foto: tyremarket.com
ADVERTISEMENT

Care e presiunea corectă pe care trebuie s-o aibă cauciucurile unei mașini? La această întrebare ne oferă un răspuns extrem de valoros Titi Aur, un fost pilot de raliuri și un bun cunoscător al domeniului auto.

Care e presiunea corectă pe care trebuie s-o aibă cauciucurile mașinii? Greșeala care trebuie evitată la vulcanizare

Indiferent de sezonul în care ne aflăm, întreținerea cauciucurilor este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont. Pentru a îngriji cât mai bine pneurile e important să cunoaștem care este presiunea corectă.

ADVERTISEMENT

E important să nu cădem dintr-o extremă în cealaltă. În primul rând, pentru siguranța noastră și a altor participanți în trafic. Astfel, dacă vom conduce cu anvelope dezumflate, putem avea multe probleme. Cauciucurile cu o presiune necorespunzătoare se uzează mai rapid, au o tracțiune slabă și reduc eficiența combustibilului.

Deopotrivă, dacă avem anvelopele umflate excesiv, acestea se deteriorează mai repede. Dar, poate cel mai important, o presiune prea mare este foarte periculoasă. Astfel, e important să știi care este presiunea corectă pentru roțile vehiculul tău.

ADVERTISEMENT

Expertul în domeniul auto, Titi Aur, ne explică ce trebuie să facem atunci când ne aflăm la vulcanizare. ”Când mă duc, de exemplu, să fac presiunea în anvelopă, dacă trag la vulcanizare şi vine angajatul şi spune ‘lasă, şefule, că ştiu eu cât trebuie să o fac’, trebuie să fugim de locul acela”, spune acesta.

Presiunea corectă nu ne-o spune angajatul de la vulcanizare. Mulți ar crede că cea corectă e 2,2 atmosfere. Fals. Toate mașinile au consemnată presiunea corectă fie pe stâlpul de la portieră, fie pe capacul de la rezervor.

ADVERTISEMENT

Pentru că presiunea corectă nu e ‘lasă, şefule, că ştiu eu’. Toţi ştim de acel 2,2 atmosfere. Dar nu. Presiunea corectă pentru fiecare maşină este trecută fie pe stâlpul de la portieră, fie pe capacul de la rezervor.

Şi e trecută presiunea pentru diferite anvelope, pentru diferite variante de încărcătură a maşinii. De ce? Pentru că presiunea este foarte importantă şi trebuie făcută corect”, mai spune Titi Aur, conform DCNews.

ADVERTISEMENT

De ce e important să avem anvelopele corecte pe mașină

Același expert auto ne mai sesizează un aspect important. Astfel, pentru ca presiunea să fie una potrivită, trebuie să avem anvelopele corecte pe maşină. Mai exact, dacă avem pe maşină cauciucuri care nu sunt potrivite, eficiența va scădea.

”Producătorul de maşină şi producătorul de anvelope gândesc o formulă de anvelopă atunci când se produce o maşină nouă. Toate anvelopele sunt negre şi rotunde, e clar, dar în interior sunt gândite pentru fiecare tip de maşină, în funcţie de greutate, de cât de mult virează, etc.

Şi atunci, trebuie să avem anvelopa potrivită pentru maşina potrivită. Avem unul, două, trei modele de anvelope pentru o maşină, recomandate de producător. Când mergem la vulcanizare şi ni se spune că ni se dau nişte anvelope mai bune, nu e în regulă. Toţi spun că ne dau mai bun şi mai ieftin, dar asta nu există! Şi când asta ţine de siguranţa mea”, a mai declarat Titi Aur.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori