Puține gospodine din țara noastră știu care este secretul pentru un piept de pui suculent. Ingredientul simplu care face diferența se găsește cu mare ușurință în orice casă din România, având și un preț extrem de mic.
Pieptul de pui este o carne savuroasă adorată de la mic la mare și care se pregătește extrem de ușor. Toate femeile care doresc să obțină un preparat culinar zemos și savuros au la îndemână un truc foarte practic.
Acesta folosește un produs banal, care costă aproximatix 1 leu și care se poate cumpăra din orice magazin. Concret, pontul constă în bicarbonatul de sodiu care este utilizat de multe restaurante chinezești.
Bucătarii apelează la acest ingredient pentru a frăgezi bucățile de carne mai dure și mai fibroase, cum ar fi pieptul de pui sau mușchiul de vită, relatează chowhound.com. Tot ce trebuie să faci este să presari bicarbonatul de sodiu direct pe pui.
Se întinde foarte bine produsul pe pieptul de pui și se lasă să se odihnească pentru circa 15 minute. Ulterior, se clătește foarte bine ingredientul ”magic” de pe carne și se poate începe procesul de gătite, la cuptor sau în tigaie.
E foarte important să se îndepărteze bicarbonatul pentru că, în caz contrar, va continua să descompună proteinele până când puiul va deveni prea moale. Cu siguranță, sunt puține persoane care își doresc acest lucru!
Bicarbonatul de sodiu este perfect și în alte rețete culinare, cum ar fi pentru a frăgezi pieptul de pui. În această situație gospodinele trebuie să pregătească o marinadă care să conțină acest ingredient simplu și ingenios.
Se folosește aproximativ o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, împreună cu restul condimentelor preferate pentru marinadă. Se lasă puiul să stea în marinadă, însă nu mai mult de 30 de minute.
Bolul cu carne se ține la temperatura camerei și apoi se gătește, în funcție de preferințele fiecărei gospodine în parte. Pieptul de pui va fi suculent și delicios și se va mânca rapid de toți cei care stau la masă.