Sport

Care e situația lui Claudiu Keșeru la Ludogorets. Cine i-a decis soarta: „Nu știu ce putea fi făcut. Aici nu e ca în România”. Exclusiv

FANATIK a aflat care e situația lui Claudiu Keșeru la Ludogorets, trimis la echipa a doua după un conflict cu antrenorul echipei.
25.08.2021 | 18:59
Care e situatia lui Claudiu Keseru la Ludogorets Cine ia decis soarta Nu stiu ce putea fi facut Aici nu e ca in Romania Exclusiv
Care e situația lui Claudiu Keșeru la Ludogorets. Cine i-a decis soarta. Exclusiv. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Claudiu Keșeru continuă să se antreneze cu echipa a doua a lui Ludogorets, după ce antrenorul a decis să îl excludă din lot după ce atacantul a fost extrem de deranjat de faptul că nu a fost inclus pe lista UEFA pentru dubla din preliminariile Champions League.

Atacantul a avut un start de sezon excelent și este dorit de Edi Iordănescu și Gigi Becali la FCSB. Neconvocat la națională, Keșeru ar putea însă să ajungă în Ligue One, dar mai este dorit și de o altă echipă din România.

ADVERTISEMENT

Claudiu Keșeru, șanse minime să mai joace la Ludogorets

FANATIK a stat de vorbă cu noul director tehnic al lui Ludogorets, Cosmin Moți, care a explicat situația lui Claudiu Keșeru, izgonit de la prima echipă: „Nu se întâmplă nimic cu Claudiu. E jucătorul nostru și mai are contract până în vara anului viitor”.

În privința ofertelor, fostul jucător al bulgarilor a declarat că pe adresa clubului nu a venit nicio ofertă oficială pentru atacantul de 34 de ani: „Clubul nu a purtat negocieri cu nimeni deocamdată pentru transferul sau împrumutul său. Am citit și eu prin presă de Rapid, FCSB sau Nantes. Nu știu ce e adevărat și ce nu e”.

ADVERTISEMENT

Moți a explicat că decizia a fost strict a antrenorului și nu poate fi întoarsă de nimeni, iar jucătorul este destul de afectat: „Nimănui nu îi convine situația. E normal să fie afectat, dar a fost decizia strict a antrenorului și nu are nimeni ce să facă. Nu știu ce putea fi făcut. Nimeni nu poate interveni peste antrenor. Aici nu e ca în România. Nu ține de mine sau de conducerea clubului”.

Ce spune Moți despre evoluțiile lui Dorin Rotariu

Dorin Rotariu nu a jucat niciun minut în meciul retur din play-off-ul Ligii Campionilor cu suedezii de la Malmo, însă Cosmin Moți spune că antrenorul este mulțumit de evoluțiile sale: „Dorin Rotariu nu s-a supărat că nu a intrat în teren. El muncește, se antrenează. Când decide antrenorul să îl bage își face treaba foarte bine. Toată lumea e mulțumită de el și e doar decizia antrenorului cine joacă sau nu. Trebuie acceptat asta”.

ADVERTISEMENT

Extrema dreaptă de 26 de ani a semnat cu Ludogorets în această vară din postura de jucător liber de contract, după ce s-a despărțit de Astana și este evaluat la 900.000 de euro conform transfermarkt. A jucat pentru bulgari în cupele europene doar împotriva lui Olympiacos, când a intrat în prelungiri și a jucat 26 de minute.

În campionat a reușit să înscrie de la prima partidă cu ȚSKA 1948, deși a jucat doar 28 de minute, iar Ludogorets s-a impus cu 3-1. De atunci a mai jucat un singur meci, cu Lokomotiv Sofia, când a fost integralist.

ADVERTISEMENT

Cosmin Moți e mulțumit de parcusul european al lui Ludogorets

Deși Ludogorets a fost eliminată de Malmo cu scorul general de 3-2, Cosmin Moți este mulțumit de parcursul din cupele europene al echipei care a reușit să elimine Olympiacos la penalty-uri: „Nu ne-am calificat din păcate în grupele Champions League. Au fost emoții, am luat și un cartonaș galben, dar e normal. A fost un meci de Champions League.  Așa e la fotbal”.

Ludogorets a beneficiat de deciziile excelente luate cu ajutorul VAR, care a anulat un gol al oaspeților și cu ajutorul căruia bulgarii au primit un penalty și puteau întoarce soarta calificării: „Arbitrajul a fost okay. De-asta e bine cu VAR. Ar rezolva problema și în Liga 1. Suntem mulțumiți de parcursul de până acum din cupele europene. Se putea și mai bine, dar e okay și așa. Atât s-a putut anul acesta”.

Chiar dacă Ludogorets nu va juca în Champions League, clubul a salvat sezonul din punct de vedere financiar prin calificarea în grupele Europa League: „E un câștig și din punct de vedere financiar și deocamdată suntem mulțumiți cu ce am realizat până în acest punct. Am avut foarte mulți jucători noi și tineri. O să fie adversari puternici și în Europa League și mi-aș dori să jucăm cu cei mai buni. Obiectivul să luăm fiecare meci în parte și în decembrie vedem unde suntem”.

Ludogorets urmărește în continuare jucători români

Cosmin Moți a recunoscut că Ludogorets urmărește în continuare jucători români, însă campioana Bulgariei va mai aduce maxim doi jucători până la finalul perioadei de mercato: „Urmărim și jucători români pentru că avem nevoie. Mai sunt două săptămâni până se termină perioada de transferuri și cred că vor mai veni unul, maxim doi jucători”.

Oficialul lui Ludogorets e de părere că va fi foarte greu pentru o echipă românească să se mai califice în grupele Champions League în următorii ani: „E foarte greu ca România să mai aibă o echipă în grupele Ligii Campionilor, dar să sperăm că lucrurile se vor îmbunătăți și în România. Să avem măcar în grupele Europa League”, a declarat Cosmin Moți în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 1 an mai are contract Claudiu Keșeru cu Ludogorets
  • 113 goluri a marcat atacantul pentru campioana Bulgariei, fiind golgheterul all-time al echipei
  • 9 ani a jucat Moți la Ludogorets
ADVERTISEMENT