Care e starea de sănătate a bebeluşilor internaţi la Marie Curie. Achimaş, declaraţie de ultimă oră

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
20/02/2016, 15:12
Care e starea de sănătate a bebeluşilor internaţi la Marie Curie. Achimaş, declaraţie de ultimă oră

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimas-Cadariu, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că starea bebeluşilor internaţi la Spitalul “Marie Curie” este stabilă. Potrivit medicilor de la Marie Curie, doi dintre cei şapte bebeluşi internaţi, care suferă de sindrom hemolitic-uremic, au fost transferaţi de la Secţia de Terapie Intensivă la cea de Nefrologie, întrucât starea lor s-a îmbunătăţit, potrivit Realitatea TV.

“Iată că sistemul atunci când funcţionează are rezultate. Ştiţi că am solicitat în mod particular, în această perioadă, să se raporteze toate bolile diareice. Este peste ceea ce se făcea. Fac un apel în continuare la respectarea tuturor măsurilor de igienă pe care le-am enunţat şi le repet în continuare: spălarea pe mâini, spălarea fructelor şi a legumelor, prepararea termică a alimentelor”, a declarat Patriciu Achimas-Cadariu.

Medicul Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei de Nefrologie de la Spitalul “Marie Curie”, a anunţat că doi copii au fost mutaţi din Secţia de Terapie Intensivă în cea de Nefrologie, întrucât starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit.

“În cursul dimineţii, doi copii au fost transferaţi în Secţia de Nefrologie din cea de Terapie Intensivă, sunt stabilizaţi din punct de vedere hemodinamic. Referitor la cei doi copii, dializaţi peritoneal, de pe Secţia de Nefrologie, la unul dintre ei am întrerupt dializa. Starea lui este bună, mănâncă, iar valorile retenţiei azotate sunt în curs de evoluţie favorabilă. Aşadar, şase sunt la Nefrologie, dintre care trei primesc dializă şi ceilalţi numai tratament de continuare al insuficienţei renale acute, fără această procedură”, a explicat Mihaela Bălgrădean.

Referitor la cazul bebeluşului din Bacău, internat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, Mihaele Bălgrădean a precizat că s-a ridicat suspiciunea sindromului hemolitic uremic.

“Pot să vă spun din capul locului că nu se poate confirma această boală, din mai multe motive. Boala acestui copil a debutat în urmă cu două săptămâni, copilul a fost tratat la domiciliu pentru boala diureică acută, după s-a mers într-un laborator privat, unde s-au făcut investigaţii care aduc numai o parte sau confirmă numai o parte din sindromul hemolitic uremic (…) Nu are suficienţă renală acută. Diureza prezentă corespunde vârstei lui. Infirmându-se insuficienţa renală acută, nu ne aflăm în conjunctura clinică şi biologică a sindromului hemolitic uremic. El se află la Spitalul Universitar Clinic de Urgenţă Pentru Copii Sfânta Maria din Iaşi, pe Secţia de Nefrologie. Au mai exclus dintre cauzele bolii şi o infecţăie cu rotavirus”, a detaliat medicul Mihaela Bălgrădean.

Sursă: www.realitatea.net

Închide ×