News

Care este adevărul despre pensiile românilor! Fostul consilier al Olguței Vasilescu face dezvăluiri

06.05.2019 | 17:49
Care este adevarul despre pensiile romanilor Fostul consilier al Olgutei Vasilescu face dezvaluiri

Fostul consilier al Olguței Vasilescu și șef al serviciului de comunicare al Ministerului Muncii pe timpul în care Olguța Vasilescu era ministru a făcut precizări despre fondurile de pensii publice. Acesta a susținut faptul că din anul 2007 lucrurile nu mai arată deloc bine.

Fost consilier al Olguței Vasilescu, despre pensii

Consilierul Olguței Vasilescu de pe vremea în care aceasta era ministru a făcut dezvăluiri uluitoare despre bugetul de pensii. Acesta a mai afirmat, printre altele, că majorarea salariilor de la stat a fost și ea una dintre cauze. „Aşa cum hoţul strigă hotii, la fel mincinosul strigă mincinoşii!

Nişte amatori de pe la PNL susţin că bugetul de pensii ar fi avut excedent în 2016 şi 2017 şi acum ar fi pe deficit. Adevarul: Deficit în 2016: 15 miliarde lei. Deficit în 2017: 13 miliarde lei. Deficit în 2018: 4,7 miliarde de lei. Ultimul an cu excedent a fost 2007! OBSERVAŢI cum deficitul a scăzut anual, in condiţiile in care pensiile au crescut constant! Cum?

Lia Olguța Vasilescu, anunț despre pensii
Sursa Foto: Hepta

Primul trimestru din 2019 e tot deficit

Datorită întoarcerii sarcinii fiscale, a măririi salariilor şi a creşterii numărului de locuri de munca. Iar salariile au crescut şi în privat, în primul rând prin creşterea salariului minim, a introducerii celui diferenţiat pentru studii superioare, dar şi pentru domeniul construcţiilor. Apoi, ca urmare a creşterii salariilor de la stat le-au crescut şi privaţii, ca, altfel, le migra forţa de munca şi orice patron ştie ca asta e cea mai de pret valoare intr-o companie. Apoi, aceiaşi amatori vin şi spun că în primul trimestru din 2019 e tot deficit.

Am mai spus-o, dar fie le-a intrat pe o ureche şi le-a ieşit pe alta, fie sunt ticăloşi: în Ianuarie 2019 au fost făcute plăţile şi pentru Ianuarie şi pentru Februarie (pensiile au început sa se plătească pe 1 Februarie, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil banii au fost transferaţi din Ianuarie, e simplu), iar pana la sfârşitul anului situaţia se va echilibra! Atât de aici, sugerez cititorilor de prompter din partide să citească cu pixul în mâna, ca să şi înţeleagă!”, scrie Cristian Vasîlcoiu pe o rețea de socializare.