Care este animalul cu cea mai puternică mușcătură din lume. Deși există multe specii de viețuitoare pe Pământ, doar unele se remarcă datorită mușcăturii și capacității de a-și ucide instant prada.
De-a lungul timpului, animalele au fost nevoite să se adapteze mediului de viață. Unele dintre ele și-au câștigat rolul de prădători, în timp ce altele au devenit pradă.
În lanțul trofic, animalele cele mai puternice sunt cele care își ucid imediat inamicul și nu pot deveni niciodată prădă. Un astfel de animal, prădător prin definiție, este și animalul cu cea mai puternică mușcătură din lume.
Crocodilul de apă sărată este animalul cu cea mai puternică mușcătură din lume. Forța sa măsurată de a mușca ajunge până la 16.000 de newtoni, adică 1.6 tone.
Această caracteristică, dar și multe altele, fac din crocodilul de apă sărată unul dintre cel mai puternici prădători din lume. Deși nu este singurul prădător feroce, niciun alt animal, nici măcar tigrul sau orca nu au puterea lui.
Crocodilul de apă trăiește în regiunile din sud-estul Asiei, estul Indiei, dar și Nordul Australiei și Pacific. Acest prădător poate ajunge până la 1.200 de kilograme și poate măsura până la 6-7 metri.
În sălbăticie, crocodilii de apă sărată sunt animale longevive. Pot ajunge să trăiască chiar și 70 de ani. Dacă sunt în captivitate, crocodilii de apă sărată pot trăi chiar mai mult.
În ceea ce privește hrana sa, crocodilul de apă sărată mănâncă tot ce vânează, de la peșți și păsări, până la rechini sau canguri. De obicei, aceștia au propria lor tactică de vânătoare. Le permit victimelor să se apropie de apă, apoi se reped asupra lor.
După ce a prins prada, crocodilul de apă sărată intră cu ea sub apă, special pentru a o îneca. În acest fel, se asigura că prada nu mai are nicio șansă să scape. Crocodilul de apă sărată practică o mișcare tipică lui, numită răsucire morală, prin care sfâșie rapid prada.
Crocodilii de apă sărată sunt foarte teritoriali și nu permit nimănui să intre în zona lor. Aceștia reprezintă cel mai mare pericol pentru oameni. Totuși, nu sunt raportate multe atacuri ale acestor animale asupra oamenilor.
În trecut, crocodilii de apă sărată erau vânați masiv pentru pielea lor din care se făceau genți și alte accesorii scumpe. În prezent, crocodilii de apă sărată au ajuns să fie protejați în mai mute regiuni din lume.