Life

Care este apa “magică” cu care trebuie să uzi florile. Este secretul celor mai pricepuți grădinari

Care este apa magică cu care trebuie să uzi florile. Acesta este secretul celor mai pricepuți grădinari, pe care poți să îl folosești și tu!
01.06.2023 | 21:57
Care este apa magica cu care trebuie sa uzi florile Este secretul celor mai priceputi gradinari
Apa magică cu care să uzi florile. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este apa magică cu care trebuie să uzi florile. Este un secret al celor mai pricepuți grădinari, iar acest lucru chiar are un efect benefic.

Apa magică cu care să uzi florile

Apa magică cu care ar trebui să uzi florile este cea în care a fiert sfecla! Apa aceea poate face florile să fie cu adevărat frumoase.

ADVERTISEMENT

Apa în care a fiert sfecla este plină de minerale. Acesta are potasiu, magneziu, fosfor, mangan și fluor, așa că este foarte nutritivă pentru plante!

Apa de sfeclă va ajuta plantele să crească mult mai repede. De asemenea, acestea vor fi mai puțin predispuse la a face diverse boli, scrie dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Este important de cunoscut și faptul că doar o serie de plante pot fi folosite cu acest amestec. Spre exemplu, una dintre cele mai iubite plante de către români, anume orhideea nu ar trebuit niciodată udată cu apă de sfeclă roșie.

Același este cazul și pentru azalee dar și pentru cactuși. În schimb violetele, mușcatele, begonia sau planta de aloe pot fi foarte bine ajutate de apă cu sfeclă roșie.

ADVERTISEMENT

Cum se face soluția magică

Dar ce trebuie să faci pentru a folosi apa magică cu care să uzi florile? Trebuie să curățeți sfecla de coajă și să o tai în bucăți suficient de mari.

Acestea trebuie puse într-o oală și ulterior adăugate pe aragaz la fiert. Când apa s-a răcit trebuie să scoatem bucățile de sfeclă.

ADVERTISEMENT

Pentru a folosi această apă pentru a uda florile trebuie să o diluăm. La un litru de apă de sflecă punem un litru de apă curată.

Mai trebuie să adăugăm și puțin zahăr în această apă pentru că acesta este hrănitor. De asemenea, grădinarii cu experiență recomandă ca acest remediu pentru plante să nu fie folosit mai mult de o pe săptămână. Trebuie să avem grijă pentru că apa de sfeclă nu trebuie să cadă pe flori.

ADVERTISEMENT