News
notix pixel id

Care este averea premierului Florin Cîțu. Ce salariu încasează șeful Executivului

05.04.2021 | 21:44
Care este averea premierului Florin Cîțu. Ce salariu încasează șeful Executivului
Care este averea premierului Florin Cîțu. Ce salariu încasează șeful Executivului. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este averea premierului Florin Cîțu? Dar salariul șefului Guvernului? Iată două întrebări la care răspunsurile sunt oficiale și publice, dată fiind postura politicianului.

Instalat în funcția de prim-ministru al României în decembrie 2020, fostul ministru al Finanțelor din Guvernul Orban se înscrie într-o galerie de oameni politici cu o situație materială bună spre foarte bună.

Născut în 1972, Florin Cîțu are un CV destul de interesant. Premierul și-a finalizat studiile superioare în America și a intrat în lumea politică în anul 2016.

ADVERTISEMENT

Care este averea deținută de premierul Florin Cîțu

La doar patru ani de la intrarea în politică, în Partidul Național Liberal, Florin Cîțu a ajuns premier. Mai exact, începând cu luna decembrie a anului trecut, acesta este noul șef al Executivului și conduce o echipă formată din miniștri PNL, USR-PLUS și UDMR.

Premierul în exercițiu poate fi inclus pe lista politicienilor cu o situație financiară bună. Din declarația de avere postată pe site-ul Guvernului, aflăm că prim-ministrul țării deține terenuri, o locuință, dar și un cont consistent.

ADVERTISEMENT

Astfel, Florin Cîțu deține o cotă parte de 1/2 din două terenuri: unul de 1 hectar din comuna Golești, sat Tulei, județul Vâlcea, iar celălalt, de 75 de hectare, din comuna Voineasa.  Ambele provin de la părinții săi. În localitatea Tulei, premierul are și o cotă parte de 1/2 dintr-o clădire de 130 metri pătrați.

În ceea ce privește imobilele, Cîțu are un apartament de 130 de metri pătrați cumpărat prin credit în Sectorul 2 din Capitală.

ADVERTISEMENT

Premierul desemnat are un cont curent de 492.000 de lei. În conturile bancare ale acestuia se regăsesc 350.000 lei plus un credit personal, în valoare de 30.600 euro.

Ce salariu încasează șeful Executivului

În ceea ce privește venitul salarial, Florin Cîțu primește lunar 23.920 de lei brut, ceea ce înseamnă că rămâne cu un salariu net de 13.993 lei pe lună.

ADVERTISEMENT

Născut pe 1 aprilie 1972, Florin Cîțu este licențiat în economie la Grinnell College, SUA, 1996, doctorand în macroeconomie și economie internațională la Iowa State University, având și un master în economie la această Universitate.

De-a lungul carierei ca finanțist, a lucrat pentru Banca Națională a Noii Zeelande, în perioada 2001-2003 și pentru Banca Europeană de Investiții, Luxemburg, în perioada 20003-2005. A fost economist ștef și ulterior Head of Financial Markets la ING Bank, București, în perioada 2006-2011.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri