News

Care este bilanţul oficial al atacului care a vizat şi Ambasada României din Afganistan. Sunt peste 160 de răniţi

03.09.2019 | 21:35
Care este bilantul oficial al atacului care a vizat si Ambasada Romaniei din Afganistan Sunt peste 160 de raniti

Bilanțul oficial al atacului de la Kabul care a vizat, printre altele și Ambasada României din capitala Afganistanului atinge un număr infiorător de victime. Peste 160 de persoane au avut de suferit în urma atacului produs de un tractor încărcat cu materiale explozibile. Dintre aceștia, vorbim despre 16 morți și peste o sută de răniți.

Bilanțul oficial al atacului: 16 morți și peste 100 de răniți

Din nefericire, în acest bilanț negru sunt incluși și doi români: unul dintre ei a murit, iar celălalt se zbate între viață și moarte. Un reprezentant al misiunii noastre diplomatice în capitala Afganistanului, în vârstă de 43 de ani, a fost una dintre persoanele care a căzut jertfă în fața talibanilor care au comis un asalt de câteva ore.

Românul care a fost rănit în acest atac va fi transportat către un spital din Europa, informează autoritățile de la București. Șeful misiunii diplomatice de la Kabul a fost evacuat din zonă, la fel și șeful echipei de bază din cadrul reprezentanților diplomației.

bilanț kabul
Asaltul asupra misiunii diplomatice românești de la Kabul a durat câteva ore. Sursa foto: știrileprotv.ro

Un român a murit în atentatul de la Kabul

„În cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie, în cadrul campusului în care îşi desfăşoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetăţenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit”, a transmis în această seară Ministerul Afacerilor Externe.

 

Tags: