Life

Care este cantitatea de detergent recomandată la fiecare spălare. Trucul pe care nu multă lume îl știe, dar care salvează hainele

Cât detergent trebuie să folosești, de fapt, la fiecare spălare. Doar așa păstrezi hainele în stare bună, chiar și după mult timp.
21.05.2024 | 23:04
Care este cantitatea de detergent recomandata la fiecare spalare Trucul pe care nu multa lume il stie dar care salveaza hainele
Cât detergent trebuie să folosești, de fapt, la fiecare spălare. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Spălatul rufelor poate fi mult mai complicat decât pare. Pentru unele persoane, programele diverse ale mașinii de spălat pot da adevărate bătăi de cap. Și, de parcă asta nu era suficient, mai apare o întrebare în mintea tuturor. Și anume, cât detergent se pune la fiecare spălare.

Cum îți dai seama cât detergent trebuie să folosești la fiecare spălare

Fără doar și poate, detergentul reprezintă un factor decisiv în ceea ce privește spălatul rufelor. În prezent, pe piață există mai mult tipuri de detergent, de la cel lichid, la cel pudră și capsule.

ADVERTISEMENT

De obicei, pe ambalajul fiecărui detergent sunt anumite specificații și recomandări de utilizare. Însă, cantitatea ideală diferă de la detergent la detergent. Și, tocmai de aceea, sunt foarte multe persoane care nu știu cât detergent să folosească pentru ca rufele să fie spălate corespunzător.

O cantitate prea mică de detergent face ca anumite pete să nu se elimine, iar riscul ca hainele să fie scoase tot murdare este destul de ridicat. În schimb, dacă pui prea mult detergent, riști ca acesta să rămână în țesătură și să creeze anumite iritații de piele.

ADVERTISEMENT

De obicei, este recomandat să nu pui nici prea mult, dar nici prea puțin detergent. Pentru că fiecare persoană poate estima diferit cantitatea, este bine de știut cât detergent se folosește, de fapt, la fiecare spălare.

Cantitatea recomandată de detergent, în funcție de tipul său: lichid, pudră sau capsule

Cel mai simplu de măsurat este în cazul capsulelor de detergent. Aici, poți să îți dai seama în funcție de cuva mașinii. Dacă este pe jumătate plină, o singură capsulă va fi de ajuns. Dacă ai mai multe haine, poți pune două capsule.

ADVERTISEMENT

Lucrurile diferă în ceea ce privește detergentul lichid. Este recomandat să pui un singur capac de detergent, dacă tamburul mașinii este pe jumătate plin.

Dacă ai mai multe haine, atunci și cantitatea de detergent crește. Dacă tamburul este trei sferturi plin, vor fi necesare maxim 5 măsuri, iar dacă este plin, va fi nevoie să pui 8 măsuri de detergent lichid.

ADVERTISEMENT

În cazul detergentului pudră, măsurile sunt următoarele. Dacă ai tamburul mașinii plin cu rufe, trebuie să pui 8 linguri de detergent. În schimb, dacă este plin trei sferturi, sunt suficiente 5 linguri. În cazul în care este plin pe jumătate, trebuie să folosești 3 linguri.

Desigur, aceste măsuri sunt orientative. Alți factori care le-ar putea influența sunt calitatea detergentului, dar și gradul de murdărie al hainelor.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Recalcularea pensiilor, o mare problemă. Cine va trebui să plătească din buzunar
Recalcularea pensiilor, o mare problemă. Cine va trebui să plătească din buzunar
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei....
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită