News

Care este cauza incendiului din clubul Bamboo din Mamaia. Anunțul anchetatorilor

13.08.2019 | 12:12
Care este cauza incendiului din clubul Bamboo din Mamaia Anuntul anchetatorilor

Un incendiu de proporții a distrus din temelie clubul Bamboo din zona de nord a stațiunii Mamaia. Incendiul s-a produs în jurul orei 1.00, iar la fața locului s-au deplasat șapte autospeciale de stingere, o autoscară și 60 de pompieri militari care au stins incendiul după patru ore. Cauza incendiului de la club ar fi un aragaz lăsat nesupravegheat.

De la ce a pornit incendiul de la clubul Bamboo

Incendiul de la clubul de fițe Bamboo din nordul stațiuniii Mamaia a izbucnit în noaptea de luni spre marți, la ora 1:00. La momentul izbucnirii focului în clădire se aflau doar câțiva angajați ai clubului de noapte care au ieșit fără probleme din incintă. Se pare că incendiul care a distrus în totalitate clubul a pornit de la un aragaz lăsat nesupravegheat.

Cei 60 de pompieri militari au intervenit cu șapte autospeciale de stingere și o autoscară. În sprijinul lor au mai ajuns la fața incendiului și două autospeciale de la serviciile private Midia și din portul Constanța. Incendiul a fost stins după aproximativ patru ore, dar în zonă au mai rămas câteva echipaje care au finalizat operațiunea în jurul orei 9.00 fiind supravegheate eventualele focare.

Clubul Bamboo a fost mistuit de un incendiu de proporții
Pompierii au stins incendiul de la clubul Bamboo din Mamaia după 4 ore. Sursa foto: rfi.ro

Pompierii au întâmpinat probleme la stingerea incendiului

Pompierii care s-au deplasat la locul incendiului de la clubul Bamboo au avut ceva probleme cu alimentarea cu apă a autospecialelor. Trei hidranți din zonă nu au funcționat, iar militarii au fost nevoiți să folosească apa din piscina unui restaurant aflat în apropiere. Pompierii au reușit să stingă incendiul evitând astfel extinderea la localurile și terasele din zonă.

Incendiul a fost unul puternic pentru că a fost alimentat cu multe materiale combustibile din interiorul clubului. Polițiștii din Constanța urmează să stabilească dacă incendiul a pornit de la aragazul lăsat nesupravegheat sau este vorba de un incendiu declanșat intenționat.

În urmă cu doi ani clubul Bamboo din București a fost mistuit de un incendiu în care 44 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. În urmă cu doar câteva luni dosarul incendiului din ianuarie 2017 a fost clasat. Fostul acționar al clubului Bamboo, Cătălin Botezatu spunea la vremea respectivă că ar vorba de o mână criminală.