Care este cea mai bună carne pentru digestie. Este recomandată inclusiv de către nutriționiști, datorită beneficiilor pe care le are pentru organism. Din păcate, mulți români o ocolesc în supermarketuri.
Carnea este unul dintre cele mai consumate alimente. Plină de beneficii și versatilă, aceasta aproape că nu lipsește din meniul zilnic al românilor. Potrivit nutriționiștilor, există un tip de carne care face minuni asupra digestiei.
Cea mai bună carne, recomandată inclusiv de specialiști, este carnea roșie slabă. Consumată moderat, aceasta are o mulțime de beneficii pentru organism și susține buna funcționare a aparatului digestiv.
Carnea de porc și carnea de vită sunt considerate carne roșie slabă. Introdus în meniu, acest tip de carne îmbunătățește sănătatea inimii, dar și sănătatea microbitei intestinale.
De-a lungul timpului, au fost realizate mai multe studii care au demonstrat beneficiile consumului de carne roșie slabă. Un studiu al Universității Purdue a arătat că 85 g de carne roșie slabă, consumate zilnic, pot scădea nivelul colesterolului rău LDL și pot îmbunătății bacteriile intestinale.
Carnea roșie slabă este o sursă excelentă de proteine de calitate. Consumată cu regularitate, aceasta ajută la creșterea și menținerea masei musculare și contribuie la funcționarea corectă a organismului.
De asemenea, carnea roșie slabă este bogată în fier hemic, un fier care se absoarbe cu ușurință în organism. Astfel, carnea roșie previne anemia, iar fierul hemic joacă un rol esențial pentru transportul oxigenului în sânge.
Carnea roșie slabă este și o sursă bogată de vitamina B12, zinc și seleniu. Aceasta sprijină sănătatea sistemului nervos, contribuie la producerea globulelor roșii și susține sistemul imunitar. În plus, proteinele din carnea roșie contribuie la o senzație de sațietate îndelungată.
Pentru a profita din plin de beneficiile cărnii roșii, este recomandat ca acesta să fie consumată moderat. Cel mai bine este să o gătești la grătar, la abur sau la cuptor și să eviți prăjirea ei. Pentru o digestie mai bună, carnea roșie slabă poate fi combinată cu legume.