NASA a inventat cea mai bună poziție de somn. Este recomandată tuturor celor care vor să aibă grijă de inima lor și să își îmbunătățească sănătatea.
Somnul, la fel ca alimentația, este esențial pentru buna funcționare a organismului. Este important ca somnul să fie unul liniștitor și odinitor, iar pentru asta, poziția de somn este crucială. Din păcate, puține persoane acordă importanța necesară poziției de somn. Mulți preferă să adopte o poziție comodă, fără să se gândească dacă este sau nu benefică pentru organism.
Dr. Tim Mercer, expert în domeniu, a vorbit despre cât de mult influențează poziția de somn sănătatea organismului. Potrivit specialistului, cea mai bună poziție de somn este cea inventată de NASA, care are o mulțime de beneficii pentru organism.
Dr. Tim Mercer a subliniat faptul că alegerea unei poziții de somn potrivite va îmbunătăți considerabil sănătatea organismului. De la funcțiile cognitive până la sistemul imunitar, toate vor fi impactate pozitiv dacă alegem să dormim în poziția corectă.
”Poziția în care dormi poate influența profund calitatea somnului și sănătatea ta. Este esențial să identifici o poziție de somn care nu doar că promovează un somn odihnitor, dar și contribuie la funcționarea și la starea generală de bine a corpului tău.”, a declarat dr. Mercer, potrivit Surrey Live.
Așa cum era de așteptat, dacă există poziții bune de dormit, atunci există și poziții pe care ai face bine să le eviți. Chiar dacă sunt comode pentru tine, pe termen lung, pot duce la apariția unor probleme de sănătate.
Potrivit dr. Mercer, dormitul pe burtă este una dintre pozițiile care pune presiune asupra mușchilor gâtului și poate duce la apariția iritațiilor nervoase. Persoanele care dorm în această poziție pun o presiune inutilă pe piept, îngreunându-și respirația. În plus, din cauză că această poziție implică contact prelungit cu perna, pot apărea riduri sau pungi sub ochi.
Dormitul pe partea stângă trebuie evitat de persoanele care au probleme cu inima. Această poziție crește presiunea asupra inimii și poate afecta sănătatea creierului. Potrivit specialiștilor, sistemul limfatic al creierului funcționează cel mai bine atunci când dormi pe partea dreaptă.
De evitat este și dormitul pe burtă cu piciorul stâng la piept. Specialiștii consideră că aceasta este una dintre cele mai proaste poziții de somn, deoarece pelvisul este aliniat incorect. Pe termen lung, această poziție de somn duce la disconfort în zona șoldurilor.