Life

Care este cea mai ieftină destinație de vacanță europeană. Unde se află orașul

Cel mai ieftin city-break din Europa este în Spania! Ce oraș a fost desemnat cea mai accesibilă destinație de vacanță europeană.
23.11.2022 | 23:20
Care este cea mai ieftina destinatie de vacanta europeana Unde se afla orasul
Care este cea mai ieftină destinație de vacanță europeană. Foto Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Cea mai ieftină destinație de vacanță europeană este în Spania. Este vorba despre orașul Granada, aflat în sudul țării.

Care este cea mai ieftină destinație de vacanță europeană

Cel mai ieftin city-break din Europa este în Spania, arată o nouă analiză a unui site de turism.

Omio a realizat un top al destinațiilor din Europa care necesită un buget redus. Pentru a face acest lucru au fost selectate cele mai populare destinații din mai multe țări, fiind folosite 100 de locații din Belgia, Germania, Franța, Italia, Olanda, Austria, Elveția și Spania.

ADVERTISEMENT

Clasificarea acestor destinații ieftine de vacanță a fost făcută în funcție de numărul de puncte de atracție care nu necesită bani, de cât de accesibil este transportul local, dar și de prețurile care există pentru mâncare și băutură.

Orașul Granada din sudul Spaniei a ieșit pe primul loc în urma analizei a tuturor acestor categorii, fiind destinația europeană pentru care este necesar cel mai mic buget dintre cele 100 de destinații de vacanță din Europa analizate.

ADVERTISEMENT

Sute de activități gratuite în Granada. Sunt zeci de cluburi și o bere e 2 euro

Numărul activităților gratuite din acest oraș este de ordinul sutelor, fiind, mai precis, 112 activități gratuite pe care turiștii le pot întreprinde în cadrul unei vacanțe aici.

Sunt 10 muzee care pot fi vizitate fără a plăti vreun ban și tururile de vizitare care costă ceva sunt oricum foarte ieftine, orașul Granada fiind printre cele mai ieftine la această categorie din întreaga Europă, cu un cost de 6 euro în medie.

ADVERTISEMENT

În acest oraș este foarte simplu să găsești un loc unde să te simți bine și să mănânci bine, fiind 86 de baruri și de cluburi de noapte, iar berea este circa 2 euro.

Prețul biletelor de autobuz este și el foarte mic, un bilet obișnuit la autobuze fiind de 1,40 euro, printre cele mai ieftine din Europa.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare atracție din acest oraș este o spectaculoasă fortăreață maură, complexul palatului Alhambra. Și catedrala este o atracție istorică importantă, aceasta fiind un monument ce merită vizitat.

La polul opus, cea mai scumpă destinație din Europa este Lausanne, un oraș din Elveția.

ADVERTISEMENT
Tags: