Cea mai sănătoasă carne din lume este una pe care o evită foarte mulți români. Produsul are multe beneficii pentru sănătate, dar este mai greu de preparat.
Carnea este un produs sănătos, pe care nutriționiștii îl recomandă în multe diete, dar nu în cantități foarte mari.
Potrivit Societății Germane de Nutriție, se recomandă consumul de carne pentru o dietă echilibrată, dar într-o cantitate mai mică. Important este, totuși, să optezi pentru tipurile de carne care sunt mai sănătoase.
Care este, însă, carnea cea mai sănătoasă din lume, conform specialiștilor? Acest lucru depinde de mai mulți factori, printre care și conținutul de grăsime. Puiul și curcanul constituie, de exemplu, carne slabă.
Grăsimea nu reprezintă, însă, singurul factor de care e bine să ții cont. Carnea roșie conține fier, zinc și vitamine din grupul B, însă produsul e legat de cancer și de afecțiuni cronice.
Un alt factor de luat în considerare este dat și de tipul de hrănire a animalelor. Carnea de bovine care au fost hrănite cu iarbă are un conținut mai mare de acizi grași omega-3, în comparație cu animalele hrănite cu cereale.
Cei mai mulți experți în nutriție consideră că păsările de curte ocupă primul lor în clasamentul tipurilor de carne sănătoase.
Carnea acestora are un conținut mai scăzut de grăsimi. Totodată, conține proteine esențiale, benefice pentru sănătate. Pieptul de pui este slab, bogat în proteine, iar carnea de curcan conține fier, zinc, potasiu și vitaminele B.
Carnea de pasăre de curte este, însă, evitată de mulți români. În general, aceasta are nevoie de mai mult timp de preparare, motiv pentru care nu multe persoane preferă să o consume.
În plus, carnea de pasăre de curte poate fi mai tare, uneori, așa că mulți preferă să o achiziționeze din comerț.
Carnea de vânat ocupă locul al doilea. Vânatul sălbatic este considerat sănătos, nefiind hrănit cu antibiotice. Are puține grăsimi, dar e bogat în acizi grași omega-3 nesaturați. Există, însă, riscul de apariție a metalelor grele și a reziduurilor de pesticide, boli și paraziți.
Pe locul al treilea se află carnea de vită, în timp ce locul al patrulea este ocupat de carnea de miel.
În timp ce carnea de vită conține cantități mari de fier și zinc, cea de pui rămâne în topul clasamentului de sănătate, potrivit ziarulromanesc.de.
La polul opus, cea mai nesănătoasă carne este cea procesată. Lista include cârnați, parizer, salam sau carne afumată, care nu ar trebui introduse în dietă.
Și carnea sănătoasă ar trebui consumată în cantități mici. Societatea Germană de Nutriție recomandă un consum de 300 de grame pe săptămână, pentru un necesar scăzut de calorii.
Pentru un necesar ridicat de calorii, se recomandă 600 de grame de carne pe săptămână. Cantitatea ține cont de nevoile fiecărui organism, dar și de dietă.