News

Care este cea mai scumpă destinație din Grecia. Aici un sejur de 10 zile costă 90.000 de lei

Pe lângă vacanțele la prețuri mici, în comparație cu România, în Grecia sunt și destinații luxoase pentru cei care își permit. Un sejur de 10 zile poate costa 90.000 de lei, fără prânz și cină.
18.06.2022 | 18:40
Care este cea mai scumpa destinatie din Grecia Aici un sejur de 10 zile costa 90000 de lei
În acest loc luxos din Grecia un sejur de 10 zile costă 91.000 de lei. Sursa foto: booking.com
ADVERTISEMENT

În Grecia sunt și multe destinații de lux, pe lângă cele accesibile oricărui turist român și nu numai. O vacanță de vis poate ajunge până la 91.000 de lei.

Locația de lux din Grecia, cu vedere la Marea Mediterană, unde o vacanță costă 91.000 de lei

Unul dintre cele mai scumpe locuri din statul elen este Andronis Concept Wellness Resort, din insula Santorini, un resort de cinci stele, care a fost deschis în 2017, potrivit ziare.com.

ADVERTISEMENT

La Andronis Concept Wellnees Resort, o familie cu un copil de 10 ani trebuie să scoată din portofel 91.000 de lei, pentru intervalul 11-21 iulie. În acești bani este inclus doar micul dejun, nu și prânzul sau cina.

”Situat pe un deal cu vedere superbă la Marea Mediterană, Andronis Concept Wellness Resort are o poziţie liniştită în Imerovigli.

ADVERTISEMENT

Cu vedere panoramică la soarele care apune în Marea Egee şi la vulcan, toate suitele minimaliste de la Andronis Concept Wellness Resort au interior luxos, luminos şi confortabil. Fiecare are o piscină privată cu vedere la Marea Egee, notează booking.com, site unde se pot găsi toate ofertele de vacanță din Grecia.

Condiții de călătorie în Grecia

În Grecia în momentul de față se poate călători fără restricții. Nu mai este nevoie de prezentarea unui certificat care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea negativă de Covid-19

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu mai este obligatorie purtarea măștii în spațiile interioare, cu excepția spitalelor și altor locuri sanitare, azilurilor de bătrâni, de persoane cu dizabilități și mijloacele de transport public.

”Începând cu data de 1 mai 2022: a fost eliminată obligativitatea prezentării unui certificat valabil de vaccinare sau de recuperare după COVID-19 ori ale unor rezultate negative ale testelor pentru SARS-CoV-2 (PCR sau test rapid antigen) pentru toate categoriile de persoane care intră pe teritoriul Republicii Elene (aerian, terestru, feroviar sau maritim), indiferent de statul de proveniență.

ADVERTISEMENT

Accesul în toate spațiile interioare este permis tuturor categoriilor de persoane fără a mai fi necesară prezentarea vreunui document referitor la statutul epidemiologic: certificat european de vaccinare, dovada trecerii prin boală, rezultatul unui test PCR sau rapid antigen. Măsura se aplică până la data de 1 iunie 2022, urmând să fie anunțate noi modificări în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Începând din 01.06.2022 și până la data de 15.06.2022, purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie în spațiile interioare din R. Elenă. Măsura de relaxare parțială (publicată în Monitorul oficial al R. Elene – FEK nr. 2676 din 31.05.2022) se aplică în mod diferențiat, astfel:

Rămâne obligatorie purtarea măștii  (tip FFP-2, N95 sau mască dublă – textilă/chirurgicală) în unitățile medicale de orice tip (spitale, policlinici, centre de recoltare, laboratoare etc), centrele de asistență pentru bătrâni și persoane cu dizabilități, precum și în celelalte structuri cu specific similar;

Masca (tip FFP-2, N95 sau dublă – textilă/chirurgicală) va fi purtată în toate mijloacele de transport public rban (metrou, tramvai, trenul urban ISAP, autobuze și troleibuze), pentru care nu se eliberează bilete cu locuri numerotate și în interiorul cărora pot fi aglomerări de persoane”, informează MAE.

ADVERTISEMENT