News

Care este cel mai bine plătit job în prezent în România? Se câștigă aproape dublu față de IT

Până acum știam că angajații din domeniul IT câștigă cel mai mult. Între timp însă, lucrurile s-au mai schimbat, iar un alt domeniu ocupă o poziție fruntașă.
16.11.2022 | 15:17
Care este cel mai bine platit job in prezent in Romania Se castiga aproape dublu fata de IT
Care sunt cel mai bine plătite job-uri din România. Sursă foto: Inquam / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Deși ne aflăm în plină criză, asta nu înseamnă că nu sunt și angajatori care oferă sume lunare impresionante angajaților.

Cele mai mari salarii din România

Dacă până recent, când vine vorba de salarii, cei din domeniul IT erau pe primul loc, iată că au avut loc niște schimbări majore, iar acum topul salariilor din România este deschis de un cu totul alt domeniu de activitate.

ADVERTISEMENT

Cele mai recente analize de piață realizate, arată că cele mai mari salarii din România, exprimate în euro, ajung, în medie, chiar și până la 40.000 de euro pe an.

Pe primul loc îi avem pe angajații care lucrează în domeniul consultanței, contabilitate, sau servicii profesionale. Aceștia au, în medie, un salariu anual de 40.000 de euro, arată datele colectate la finele lunii septembrie, conform playtech.ro.

ADVERTISEMENT

Pe locul doi avem departamentul juridic, cu salarii de 33.000 de euro pe an, iar locul trei este ocupat de inginerie, cu salarii de 31.000 de euro.

Surpriza este locul patru, ocupat de dezvoltare IT și software, care până de curând era pe primul loc. Angajații din acest domeniu au salarii anuale de 29.000 de euro, conform informațiilor actuale.

ADVERTISEMENT

Pe locul cinci avem controlul financiar și strategia, cu un salariu anual de 28.000 de euro, la o mică diferență de cei din domeniul IT, în timp ce pe locul șase avem cercetarea și dezvoltare, produse farmaceutice și biotehnologie, cu salarii anuale de 27.000 de euro.

Cel mai mare salariu din IT, în toamna acestui an

Toate aceste date au fost actualizate la finele lunii septembrie 2022, iar în prezent, lucrurile s-au mai schimbat. Noile date publicate de PwC România arată că salariile din domeniul produselor de cocserie şi a celor obţinute din prelucrarea țițeiului ar fi cele mai mari.

ADVERTISEMENT

Practic, acestea sunt încasate de cei care lucrează în domeniu extracției petrolului brut și a gazelor naturale. Aici, un angajat a primit și un salariu de peste 16.000 de lei pe lună.

De cealaltă parte, în domeniul IT, cel mai mare salariu lunar oferit a fost de 9.700 de lei, conform datelor centralizate de cei de la PwC România.

Cât despre anul următor, analiștii nu se așteaptă la salarii mai mari, în ciuda majorărilor făcute de Guvern și având în vedere actuala criză, însă încă nu este clar ce se va întâmpla mai departe.

ADVERTISEMENT
Tags: