Te-ai întrebat vreodată care e cel mai bun muștar vândut în supermarketurile românești? Se potrivește perfect cu micii și de asemenea dă un gust apetisant și fripturii la grătar. Iar avantajul este că îl găsești ușor.
Românii iubesc multe condimente, dar și sosuri. Iar apreciate sunt în primul rând muștarul, ketchupul, dar și maioneza. Totuși, trebuie să știm ce să cumpărăm, astfel încât să ne bucurăm de un gust aromat.
Iată că cel mai bun muștar vândut în supermarketurile românești este produs în România. Dincolo de asta, este și foarte cunoscut. Chiar și așa, puține persoane știau acest detaliu despre el.
Este vorba despre muștarul de Tecuci. Îl găsești în marile magazine și poate chiar și la supermarketul de lângă colțul blocului tău. Povestea sa e una destul de amplă, iar dincolo de asta, ascunde multe surprize.
Mai exact, povestea fabricii din Tecuci, județul Galați, a început în urmă cu peste 31 de ani. La acea vreme, inginerul Gheorghe Bostan a decis să-și construiască propria afacere de conserve legume.
Când au apărut primele borcane de muștar de Tecuci? În anul 2000. Iar ulterior, de la an la an, comenzile au tot început să crească. Astfel, muștarul a devenit extrem de apreciat la noi în țară.
Iar acesta este și motivul pentru care e considerat ca fiind cel mai bun muștar vândut în supermarketurile românești. Dincolo de asta și mulți străini îl adoră. Același produs e vândut în Franța, Italia, dar și în Elveția.
Și lista ingredientelor din care e făcut e una simplă. Mai exact, vorbim despre un muștar autentic care conține: apă, boabe de muștar (alb sau negru), sare de la salina din Târgu Ocna, dar și condimente precum hreanul sau curcuma.
Totodată, în el se regăsește și oțet natural de vin alături miere naturală sau zaharină, pentru persoanele cu diabet. Drept urmare, clienții savurează un produs românesc, care are la bază ingrediente cât se poate de naturale.
„Datorită tradiției, a gustului autentic și natural, muștarul Teco a reușit să fie cunoscut pe plan național, dar și în afara țării. Mai există concurență, sunt diverși producători care au scris pe etichetă muștar de Tecuci, însă dacă veți citi eticheta veți vedea că nu sunt ingrediente naturale și nu sunt produse la Tecuci”, spune inginerul Gheorghe Bostan.