Care este cel mai bun ulei pe care îl poți folosi pentru a prăji diverse alimente. Unii dintre cei mai cunoscuți bucătari au dat verdictul, iar răspunsul te-ar putea surprinde.
Uleiul este nelipsit din bucătăriile gospodinelor. În prezent, există o mulțime de variante de ulei, astfel că este destul de complicat să îl alegem pe cel mai bun.
De obicei, atunci când aleg uleiul pentru prăjit, românii țin cont de prețul său. Puțini sunt cei care citesc eticheta sau se gândesc la beneficiile sale pentru sănătate.
Ei bine, potrivit bucătarilor cu experiență, uleiul trebuie ales în funcție de ceea ce ne dorim de la el. De cele mai multe ori, diferența dintre uleiul de floarea soarelui, uleiul de porumb, cel de cocos sau cel de arahide o fac valoarea lor nutritivă și gustul.
Alegerea celui mai bun ulei pentru prăjit poate fi o misiune grea, chiar și pentru bucătarii cu zeci de ani de experiență în domeniu. Stella Totino, o fostă bucătăreasă, a provocat șase chefi celebri să numească cel mai bun ulei pentru prăjit. Surprinzător sau nu, răspunsul tuturor a fost același.
Cei șase experți în ale bucătăriei susțin că cel mai bun ulei pentru prăjit este uleiul de avocado. Acesta nu doar că rezistă la temperaturi ridicate, dar are o textură fină și un gust netru, ceea ce înseamnă că alimentele își vor păstra propria aromă.
Cheful Cezar Zapara a recomandat gospodinelor să folosească uleiul de avocado pentru a prăji la maxim 270°C. În acest fel, alimentele vor fi gătite perfect, fără să se ardă.
Uleiul de avocado este considerat unul dintre cele mai bune uleiuri din mai multe considerente. Acesta este bogat în acid oleic, antioxidanți și carotenoide. Inclus în alimentație, uleiul de avocado susține sănătatea pielii, a inimii, dar și a ochilor.
De asemenea, uleiul de avocado are vitamina A, B3, D, E și K. Este considerat un aliat de nădejde al pielii hidratate și catifelate, fiind folosit adesea și în diverse produse cosmetice.
Uleiul de avocado mai contribuie și la absorbția nutrienților și reduce nivelul de colesterol rău LDL. Acesta este ușor de digerat și contribuie semnificativ la reducerea simptomelor sindromului de colon iritabil.